SOCIAL 3 februarie 2022

Mai puțin de 2% din întorsureni au completat sondajul autorităților pe tema bugetului local

de David Leonard Bularca | 640 vizualizări

Ce nemulțumiri au cei care totuși au răspuns întrebărilor

Mai puțin de 2% dintre cetățenii orașului Întorsura Buzăului au completat sondajul lansat de autoritățile locale cu privire la stabilirea bugetului local al urbei pentru anul 2022. După părerea celor care au răspuns, prioritatea autorităților pentru anul în curs ar trebui să fie „infrastructura pietonală (trotuare)”.

La chestionarul lansat în mediul online pe 25 ianuarie de către autorități, au răspuns 168 de cetățeni, aproape 2% din populația orașului covăsnean.

Dintre aceștia, 111 persoane, adică 66,11%, au declarat că cea mai mare problemă pe care o întâmpină în acest moment la Întorsura Buzăului este „infrastructura pietonală (trotuare)”. 

Printre alte aspecte care îi nemulțumesc pe cetățeni mai pot fi menționate: calitatea transportului public (35,7%), traficul (21,4%), insuficiența spațiilor verzi (19,6%), salubritatea spațiului public (19%), dar și birocrația instituțiilor locale (19%).

Dintre cei 168 de respondenți, 89,4% au spus că au de gând ca în viitor să locuiască în continuare la Întorsura Buzăului, restul dorindu-și să se mute în altă localitate din România. 

Totodată, 30,5% dintre cei care au completat chestionarul au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Alți 30,5% între 35 și 44 de ani, 16,2% între 45 și 54 de ani, iar 9,6% între 55 și 64 de ani.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani reprezintă 12% din totalul respondenților. 

„Conform sondajului de opinie “PĂREREA TA CONTEAZĂ !” prin care ne dorim îmbunătățirea proiectului de buget, astfel încât să acopere cât mai mult, nevoile reale ale comunității, au răspuns 168 de persoane, din totalul de 9469, adică un procent de 1,77 % din locuitorii orașului Întorsura Buzăului (sic!)

Ne dorim o bună înțelegere a nevoilor și dorințelor locuitorilor și vă mulțumim că ați luat parte la acest proces participativ important, care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiții.

Împreună putem construi un viitor sustenabil !

Vă mulțumim”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Întorsura Buzăului. 

Chestionarul a putut fi completat până pe 1 februarie, ora 12:00. 

Bugetul local al Orașului Întorsura Buzăului pe anul 2022 ar urma să fie votat luni, 7 februarie, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local.

Sursa foto: Primăria Întorsura Buzăului/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.