SOCIAL 27 ianuarie 2021

Mobilizare pentru Eszter, o tânără mămică din județul Covasna care luptă pentru viață

de Iulia Drăghici - Taraș | 2724 vizualizări

Comunitatea din Sfântu Gheorghe, județul Covasna și nu numai este rugată, printr-un apel lansat în mediul online de familie, să vină în sprijinul unei tinere mămici, care luptă pentru a trăi. Kovács Eszter a aflat la finele anului trecut că are o tumoare canceroasă în colon. A început tratamentul, care a fost deosebit de solicitant pentru organismul ei, dar care a dat rezultate, iar de curând a avut parte și de o intervenție chirurgicală. În prezent respiră cu ajutorul aparatelor, potrivit spuselor fratelui ei, care a postat un mesaj în mai multe limbi pe rețelele de socializare. Lupta este în toi pentru Eszter, doar că, din păcate, costurile tratamentelor sunt peste puterile familiei sale. Mai multe asociații și persoane au început campanii de strângere de fonduri. 

În textul publicat duminică seara despre cazul acesta, de Szász Csaba, fratele tinerei, se menționează că doar tratamentul de săptămâna trecută a depășit 10.000 de euro, o sumă de neimaginat pentru cei mai mulți dintre noi. 

Mulți dintre voi m-ați întrebat despre starea surorii mele Eszter. Vă povestesc un PIC din coșmarul nostru pe scurt: în noiembrie, s-a plâns de dureri de stomac, după care s-a observat o anomalie a ficatului în timpul unei examinări. Testele de laborator au arătat că există o tumoare canceroasă în colon, metastaze la organele din apropiere. De atunci a trecut prin două chimioterapii, dar, în ciuda faptului că a răspuns bine la tratament, tumora a blocat tractul intestinal. Tumora a fost îndepărtată luni, dar din păcate chimioterapia și anestezia au suprasolicitat organismul ei, astfel încât starea ei necesită spitalizare suplimentară. Respiră cu ajutorul aparatelor. 

Am dori să facem tot posibilul pentru a-i oferi lui Eszter cel mai bun tratament după atâta suferință, dar din păcate doar tratamentul de săptămâna trecută a depășit 10.000 de euro”, se arată în postare. 

Soțul acesteia, Kovács Gábor, ne-a spus că Eszter este internată la Spitalul Sfântu Constantin din Brașov și că mai departe tratamentul tot acolo vor să îl continue. 

Mobilizare masivă pe rețele sociale și nu numai 

La nici două zile de la publicarea apelului, postarea în limba maghiară a avut peste 2.500 de distribuiri, iar cea în limba română peste 530, iar alte câteva sute la cele în limbile engleză și germană, plus sute de comentarii și alte interacțiuni. Mesajul a ajuns astfel la multe persoane, dar și la asociații sau firme, care au decis să se implice și să lanseze apeluri pe diverse canale de comunicare. Printre acestea se numără și LAB Életmentő Kupakok. 

Președinta asociației, Bács Emese ne-a spus că a aflat de caz tot prin intermediul online-ului, iar după ce s-a consultat cu familia lui Eszter, luni a început o campanie proprie de strângere de fonduri. A făcut și afișe online, dar a distribuit și urne pentru strângerea de fonduri în mai multe magazine și locații partenere din oraș. 

Știu foarte bine cum e când ești într-o situație că ți se pare că nu poți să ieși de unul singur. În afară de ajutorul material, cred că pentru familie contează foarte mult să vadă că cetățenii orașului încearcă să ajute cu cât de puțin poate fiecare. Sunt unii care au posibilitatea să doneze sume mai mari, dar sunt și cei care pot să ajute cu câte 5, 10 lei, din suflet, cu speranța că puținul lor poate să ajute. (...) Sper din toată inima că o să adune cât mai repede suma de care e nevoie, iar familia să aibă tăria, sănătatea să stea alături de Eszter, să o sprijine și să se însănătoșească repede”, ne-a declarat Bács Emese, care a punctat și că firmele care doresc să ajute pot apela la această asociație, care le  va pune la dispoziție contractele de sponsorizare necesare. 

Conturi și posibilități de donații 

Cei care vor să o ajute pe Eszter să se întoarcă acasă la fiul ei de nici patru ani, la soț și la restul familiei și prietenilor, pot dona și direct în conturile bancare deschise:  

IBAN: RO90INGB0000999901795149 

Cont titular: Eszter Kovacs  

Banca: INGB CENTRALA  

Moneda: RON  

SWIFT: INGBROBU  

BIC: INGB  

IBAN: RO48INGB0000999907947548 

Titular cont: Gabor Kovacs Banca: 

INGB CENTRALA 

Moneda: EUR 

SWIFT: INGBROBU 

BIC: INGB  

Cont Revolut

Revolut: 

Szász Csaba

@csabakr48

5354567631518668

Ro. Tel: +40 766698161

Totodată, firmele care vor să doneze pot să apeleze și direct la Fundația Sfântul Constantin. 

Dacă aveți posibilitatea de a susține Fundația Sf. Constantin prin donație pentru tratamentul lui Eszter, vă rugăm să ne contactați, deoarece ne-ar fi de mare ajutor. Donația este deductibilă firmelor din impozitul datorat statului. Avem încredere în harul lui Dumnezeu. Eszter, te așteptăm acasă: Ești eroina noastră!”, mai arată mesajul transmis de familie. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.