SOCIAL 18 ianuarie 2020

Două femei din Sfântu Gheorghe, victime într-un caz de furt și tâlhărie

de Iulia Drăghici - Taraș | 4337 vizualizări

Cel suspectat de polițiști ca fiind autor este un minor

Un tânăr în vârstă de 15 ani este cercetat pentru tâlhărie și furt. Acesta este suspectat ca fiind autorul a două infracțiuni, petrecute pe raza municipiului Sfântu Gheorghe. Victime i-au căzut două femei. 

„La data de 16 ianuarie 2020, în jurul orei 14:00 polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați prin apel la numărul pentru urgențe 112 de către o femeie în vârstă de 67 de ani, care a reclamat faptul că pe strada Lăcrămioarei, o persoană necunoscută, i-a smuls sacoșa din material textil ce o avea asupra ei a scos din interiorul sacoșei un portofel conținând suma de aproximativ 1000 lei, 200 de euro și două carduri bancare. După cele întâmplate autorul a fugit de la fața locului.     

În urma cercetărilor efectuate de polițiști suspectul pentru săvârșirea infracţiunii de tâlhărie a fost identificat în persoana unui minor în vârstă de 15 ani, din Municipiul Sfântu Gheorghe.

Totodată, minorul în cauză este bănuit de săvârșirea unui furt la data de 05.01.2020, dată în care, în jurul orelor 17:00 o femeie în vârstă de 57 ani, din  Municipiul Sfântu Gheorghe, a reclamat faptul că, în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin din localitate un autor necunoscut, profitând de neatenția acesteia, i-a sustras din căruciorul pentru cumpărături o poșetă în care se afla suma de 250 lei, un telefon mobil și mai multe documente personale. Prejudiciu cauzat fiind de aproximativ 2000 lei”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna. 

Față de minor s-a luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 17.01.2020 a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă.

În urma deliberării instanța a emis un mandat de arestare perventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„​Facem precizarea că, în cazul prezentat, dispunerea reținerii pentru 24 de ore precum și  emiterea mandatului de arestare preventivă sunt măsuri reglementate de Codul de Procedură Penală, și nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai spun oamenii legii. 

În continuare, polițiștii efectuează cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de tâlhărie și furt.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.