SOCIAL 8 ianuarie 2013

Medicii de familie nu vor să elibereze cardul de sănătate

de Székely Emőke | 513 vizualizări

Aceştia spun că toate procedurile birocratice le îngreunează munca.

Medicii de familie nu vor să elibereze cardul de sănătateÎn opinia medicilor de familie din Covasna, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate ar trebui să elibereze cardurile de sănătate, care se folosesc deja în județul Arad, iar în primele șase luni ale anului toată lumea ar trebui să le aibă.

Președintele Colegiului Medicilor de Familie din județul Covasna, Lucia Șereș, spune că nu ei ar trebui să distribuie aceste cardurile, sarcină pe care au primit-o deja de la Ministerul Sănătății. „Nu am făcut șase ani de facultate pentru a efectua asemenea munci birocratice, de birou. Munca noastră este aceea de a vindeca, iar toate aceste proceduri birocratice ne îngreunează munca” – a declarat Șereș.

Medicii de familie și-au exprimat nemulțumirea și noului ministru, cu speranța că acesta îi va înțelege. Cardul de sănătate este un document care va conține date de identificare a fiecărui pacient, informații despre sănătatea acestuia, grupa sanguină, dar și eventualul acord asupra donării organelor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.