SOCIAL 23 octombrie 2020

(Update) Măsuri de ordine publică la meciurile de handbal masculin

de Iulia Drăghici - Taraș | 1292 vizualizări

UPDATE: 

Conform prevederilor legale  cuprinse în HG nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia  pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și a prevederilor din ORDINUL COMUN nr. 1.219/1.634/2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condiţiile necesar a fi respectate pentru accesul  în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite  şi în aer liber din România, în vederea desfăşurării activităţilor sportive în spaţii închise, respectiv desfăşurării activităţilor de pregătire fizică în săli de fitness şi aerobic, emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României fără spectatori, numai  în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, menționat mai sus.

 De asemenea, prin Hotărârea CJSU Covasna cu nr. 47 din 15.10.2020 s-a stabilit că activitățile de pregătire fizică și competițiile sportive se pot desfășura fără spectatori, în condițiile stabilite prin Ordinul Comun nr. 1219/1634/2020 al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

 Ca urmare a creșterii  cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul mun. Sf. Gheorghe, în baza încunoștințării efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna  potrivit căreia incidența cumulată a cazurilor pozitive/14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori, membrii C.J.S.U. Covasna au analizat (în condiții specifice de pandemie), necesitatea adoptării unor măsuri suplimentare la nivelul mun. Sf. Gheorghe și a altor localități, menite a reduce riscul răspândirii noului coronavirus. Cu această ocazie  a fost adoptată Hotărârea CJSU nr. 50/19.10.2020 prin care sunt dispuse unele măsuri suplimentare necesare a fi aplicate față de Hotărârea CJSU nr. 47/15.10.2020, care instituie cadrul general de desfășurare a activităților preventive, pentru 30 de zile, începând cu 15.10.2020.

  Conform Hotărârii CJSU nr. 50/19.10.2020, prin care s-a aprobat unele măsuri suplimentare necesare a fi aplicate pentru reducerea riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2, reiterăm că în conformitate cu pct. p, ”este interzisă activitatea în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, săli de sport și fitness, muzee, etc.”

Pentru clarificare menționăm că, prin activitatea din săli de sport și fitness se subînțelege activitatea de pregătire fizică individuală sau în grup a persoanelor fizice, fără a cuprinde activitatea sportivilor de performanță, profesioniști, legitimați în cadrul cluburilor sportive.

În legătură cu evenimentul sportiv organizat de către Federația Română de Handbal în mun. Sf. Gheorghe, precizăm că acest eveniment este al cincilea astfel de eveniment organizat în orașul nostru de către Federația Română de Handbal. După reușita acestor evenimente, F.R.H. a decis ca mun. Sf. Gheorghe, fiind în mijlocul țării și având condițiile necesare pentru susținerea unor asemenea competiții, și alte turnee să fie ținute  în municipiul nostru.

 Pentru toate aceste competiții, s-au luat toate măsurile organizatorice prevăzute de actele normative în vigoare, în contextul pandemiei de COVID-19 și a situației epidemiologice existente la nivelul mun. Sf. Gheorghe,   precum și în Regulamentului de Ordine Interioară a Federației Române de Handbal.

Sursa: Prefectura Covasna.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, vor fi prezenți, în data de 23 octombrie a.c. pentru a asigura  măsurile de ordine publică la Sala de Sport “Katy Szabo” și la “Arena Sepsi” din municipiul Sf. Gheorghe unde se vor disputa meciurile de handbal masculin contând pentru etapa a X-a din cadrul Ligii Naţionale de Handbal Masculin – “Liga Zimbrilor”. 

Reamintim faptul că, manifestările sportive se desfășoară pe teritoriul României fără spectatori și facem un apel către toți susținătorii echipelor să conștientizeze situația epidemiologică prin care trecem și să respecte normele impuse de lege în acest context.

Jandarmii vor avea în atenție și vor supraveghea modalitatea de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pentru cetățenii care se află în zona imediată a locului de desfășurare a competițiilor, precum și orice încălcare de la normele legale, fie că este vorba de comiterea de fapte contravenționale sau penale.

Sursa: COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL IJJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.