Mărțișoarele vor aduce zâmbete în zona Buzaielor pentru al șaselea an la rând!
Voluntarii campaniei „Dar din Dar de... Mărțișor”, de la Centrul de Tineret din Întorsura Buzăului, sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru a oferi tuturor doamnelor și domnișoarelor din zona Buzaielor, în perioada 1-8 martie, câte un zâmbet pe chip, dăruindu-le un simbol al primăverii. Ei mai strâng mărțișoare până la finalul acestei săptămâni, pe 24 februarie, mărțișoare care ulterior vor fi dăruite mai departe de către voluntari – elevi de liceu.
Organizatorii au reușit să strângă, până acum, peste 1.100 de mărțișoare.
„Asemenea anilor precedenți, am strâns mărțișoare pe care le-am recondiționat pentru a le putea oferi tuturor femeilor din zona Buzaielor, în perioada 1-8 martie. Am reușit să strângem peste 1.100 de mărțișoare. Ne bucurăm că avem ocazia să organizăm un astfel de eveniment. Este un sentiment nemaipomenit când știi că vei aduce sute de zâmbete în localitatea ta, și nu numai. Mulțumim profesorilor coordonatori Doina Pătrunjel și Maria Bularca pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment! Ne bucurăm să continuăm tradiția”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, unul dintre organizatori, David Ușurelu, elev în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”.
Voluntarii vor oferi mărțișoare în Floroaia, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Brădet, Vama Buzăului și Barcani.
Cei care doresc să ajute tinerii de liceu în reușita campaniei pot dona în continuare mărțișoare până vineri, 24 februarie.
„Pentru cei interesați să doneze mărțișoare, acestea pot fi aduse la secretariatul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” sau la secretariatul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, între orele 08:00-16:00. Iar pentru alte detalii, putem fi contactați la numărul de telefon 0764 302 803”, ne-a spus și Cristina Sima, și ea organizatoare a campaniei.
Prima ediție a campaniei „Dar din Dar de... Mărțișor” a fost organizată în 2018, iar cu inițiativa a venit profesoara de chimie Doina Pătrunjel, care a sprijinit elevii și i-a încurajat să se organizeze în așa fel încât demersul să înregistreze, an de an, mii de zâmbete „adunate” de la doamnele și domnișoarele care au primit câte un mărțișor.
Campania nu s-a lăsat întreruptă nici în pandemie. Atunci, cu toate măsurile de precauție luate, voluntarii au lăsat în poștă mărțișoarele.