SOCIAL 30 august 2022

Locuitorii unei străzi din Sfântu Gheorghe spun STOP vitezei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1436 vizualizări

Locuitorii străzii József Attila din Sfântu Gheorghe au ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește viteza cu care mașinile, mai ales cele de mare tonaj, circulă în zonă. Așa că au inițiat o cerere pe care au transmis-o Consiliului Local. Aceasta a fost dezbătută chiar în plenul ședinței care a avut loc joi. 

Subiectul a fost deschis în cadrul secțiunii „Diverse”, de către consilierul Kolcza István. 

La capătul străzii József Attila automobilele circulă cu viteză foarte mare. Am semnalat de mai multe ori acest lucru, după ce mi-au transmis acest lucru locuitorii din zonă. Am înregistrat o cerere pentru instalarea unui obstacol de limitare a vitezei. Cer sprijinul autorităților în sensul ca acest obstacol de reducere a vitezei să fie montat”, a spus, în plen, consilierul local PPMT, Kolcza István. 

La ședința la care a fost abordat în plen subiectul a fost prezent și un reprezentant al locuitorilor acestei străzi, care a expus mai pe larg problema. 

Nu aș vrea să vă spun ce trafic de vehicule grele este în zonă. E un volum foarte mare de mașini mari, care circulă cu viteză foarte mare. Acest drum nu este proiectat pentru așa sarcină. Cred că cel mai ușor ar fi dirijarea camioanelor prin altă parte. Nu sunt specialist, dar aș ruga totuși ca la Fântâna Puturoasă, unde există o trecere de pietoni, să fie montat un obstacol de reducere a vitezei. Aceste camioane care trec nu țin cont de limitările de viteză, mai ales noaptea. Merg cu 70, 80 la oră. Închipuiți-vă (n.red. cum este) când trece un camion mare pe lângă case, când oamenii se odihnesc. Toți vecinii mei au semnat o petiție, să se schimbe acest lucru. Există și niște gropi foarte mari, care în caz de ploaie se umplu de apă și, când trece câte un camion, aruncă apa direct pe fațada caselor. Nu ar fi rău să ajungă acolo și radarul, să se știe că acest sector de drum este monitorizat”, a spus Teleki László. 

Viceprimarul a răspuns, tot în cadrul ședinței, la problema expusă în acest context și a spus că oricum, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare pe străzile Fabricii și Țigaretei, vor fi impuse restricții de circulație în zonă. 

Putem să semnalăm către poliția rutieră această problemă. Locuitorii din József Attila vor avea norocul că, odată cu reabilitarea străzii Țigaretei și Fabricii, vom avea o dirijare a circulației încă de la Feldioara. Sperăm că în cel mai scurt timp se va realiza acest drum ocolitor, care va scoate practic strada József Attila de pe lista traseelor mașinilor mari. (...) Vom discuta și această cerere privind obstacolul de limitare a vitezei”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Este interesant de precizat în acest context și că proiectul „Modernizare strada József Attila inclusiv rețele tehnico-edilitare etapa III”, cifrat la aproape 2,4 milioane de lei (2.395.168,86 lei), a fost inclus pe lista celor aprobate spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, alături de alte 17 cereri din cele 47 înaintate de Primăria Sfântu Gheorghe. 

Sursa foto: Google Maps

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.