SOCIAL 17 septembrie 2019

Licitația Civilă își așteaptă proiectele de sponsorizat

de Iulia Drăghici - Taraș | 995 vizualizări

Înscrierea proiectelor are loc în perioada 16 – 25 septembrie 

Fundația Comunitară Covasna a dat startul concursului de proiecte pentru Licitația Civilă de la Sfântu Gheorghe. Inițiativele comunitare trebuie trimise până cel târziu în 25 septembrie și trebuie să țină cont de o serie de criterii importante.

Concursul se adresează organizațiilor din zona Sfântu Gheorghe care își doresc finanțare pentru programele comunitare. Aplicațiile trebuie trimise în format electronic pe adresa de e-mail hka@hka.ro până în 25 septembrie. Formularul de aplicație se găsește în format descărcabil pe pagina Fundației (http://www.hka.ro/).  

Proiectele vor fi evaluate de către o comisie obiectivă, neutră (antreprenori, specialiști etc.), care va stabili punctaje pentru fiecare proiect. În final, vor rămâne trei proiecte care vor participa la licitație, cele cu punctajele cele mai mari. 

Rezultatul concursului de proiecte va fi făcut public în data de 2 octombrie.  

Licitația Civilă va fi organizată în data de 9 octombrie, la Fapados Kultúr Café din Sfântu Gheorghe. La acest eveniment sunt așteptați toți cei care vor să sprijine proiectele comunității. 

Licitația este deschisă oricui. Se poate finanța sau susține un program comunitar cu minimum 50 de lei, dar nu este limitat superior. (...) De fiecare dată suma țintită a fost acoperită, ba chiar mai mult, de aceea considerăm că este o metodă eficientă de a obține fonduri. Totodată, dă participanților posibilitatea de a decide asupra a ce programe comunitare să se realizeze și în ce fel. Deci există și o responsabilitate socială. Ne-am bucura foarte mult dacă s-ar implica cât mai mulți oameni, nu numai întreprinzători, ci oricine consideră important să se întâmple lucruri bune în favoarea comunității”, ne-a declarat vineri directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga. 

În alegerea proiectelor câștigătoare, comisia va ține cont de o serie de criterii importante: să aibă un buget între 3.000 și 6.000 de lei, să fie realizabil în maximum 3 luni de la organizarea licitației – deci până la sfârșitul anului și să vizeze un scop comunitar.

Proiectele care nu îndeplinesc cele trei condiții nu pot să intre în faza finală de evaluare”, a mai spus Bereczki Kinga. 

Licitația Civilă a fost organizată prima dată în urmă cu cinci ani în județul Covasna, la Sfântu Gheorghe și ulterior a fost extinsă și la Târgu Secuiesc.  

Înscrierile proiectelor au început în 16 septembrie.   

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.