SOCIAL 31 martie 2020

Laboratorul pentru testarea COVID-19 de la Sfântu Gheorghe ar putea fi gata într-o lună

de Iulia Drăghici - Taraș | 2421 vizualizări

Termenul este optimist, dar ceea ce este sigur este că lucrurile avansează, spun autoritățile 

Laboratorul pentru testarea COVID-19 ar putea fi gata într-o lună, dacă lucrurile merg conform planului, spune conducerea Spitalului Județean. În prezent, s-au găsit două locații unde ar putea fi situat acesta: în curtea spitalului sau în clădirea fostului dispensar situat vizavi de lacul de la Gară. 

Managerul Spitalului Județean spune că a doua variantă ar fi mai potrivită pentru acest laborator. 

„O să luăm o decizie în această privință, dar eu cred că acolo (n.red. în cartierul Gării, unde sunt birouri ale DSP) e cel mai pretabil pentru laboratorul acesta. (...) Pașii următori sunt achiziționarea aparaturii, între timp remodelarea și reamenajarea spațiului pentru respectarea fluxurilor medicale, sunt niște reguli în această privință, punerea în funcțiune și obținerea autorizației și începem să lucrăm. (...) Eu sper că în trei, patru săptămâni suntem gata”, a spus vineri, într-o conferință de presă, managerul spitalului András Nagy-Róbert.

Decizia de a înființa un astfel de laborator a fost luată în ideea că testarea ar putea fi cheia înspre a pune sfârșit pandemiei de coronavirus, a mai spus managerul. 

Testarea este un factor cheie în această privință. Ideea este că dacă am diagnosticat cât mai mulți, am o plajă de pacienți suspecți sau posibil suspecți și de acolo scot confirmații și tratez cât mai repede, reintegrez în societate cât mai repede. Asta e baza testării cât mai ample a locuitorilor. Și eu așa văd că ar trebui să testăm mai mult. Ar trebui suplimentat. De aceea am și luat această decizie de a înființa un laborator propriu”, a explicat András Nagy-Róbert. 

Costul aparaturii s-ar putea ridica la 90.000 de euro, iar investiția finală ar putea urca până la 200.000 de euro. 

Nu este vorba numai despre un aparat, ci este vorba despre un laborator întreg, care necesită trei-patru camere, amenajate conform standardelor”, a spus și președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.