SOCIAL 16 august 2018

Laborator de imagistică medicală de ultimă generație, la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 2862 vizualizări

Aparaturile sunt achiziționate, spațiul este în curs de renovare, însă încă nu se știe când va putea fi dat în folosință

Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe va beneficia de un laborator modern de imagistică medicală. Aparatele RMN și CT sunt deja în proprietatea unității medicale, însă reprezentanții instituției nu pot încă să precizeze când va fi dat în folosință viitorul laborator.

Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a pus județul Covasna pe harta celor 23 de județe din țară care au fost dotate cu astfel de aparaturi, printr-un program finanțat de Banca Mondială prin Ministerul Sănătății.

„Colegii încă sunt în fazele de testare, de training al aparatului. (...) Aparatul RMN este 1,5 Tesla. Suntem printre primele spitale județene care au fost dotate cu un astfel de aparat. Încă suntem în faza de învățare. La întrebarea când se va porni și când vor beneficia pacienții încerc să dau un răspuns fără să dau un termen pentru că nici eu nu pot să știu. Cert este că ținta este ca în următoarea sesiune de contractare să putem contracta și noi serviciile de rezonanță magnetică, pentru care locuitorii județului Covasna au trebuit să se ducă în Brașov”, a declarat marți managerul spitalului județean András Nagy Róbert, care a punctat că în cadrul aceluiași proiect, spitalul a primit și un Computer Tomograf.

Aparatele RMN și CT sunt o parte importantă a unui concept care include un laborator care va fi integrat în viitoarea clădire a Secției de Urgențe.

„Ideea este investigațiile de imagistică medicală necesare să fie făcute în cadrul UPU și să nu perturbe activitatea medicală ambulatorie, respectiv pe parte de spital, adică a pacienților internați”, a mai declarat András Nagy Róbert.

În aprilie, la rectificarea bugetului propriu, Consiliul Județean Covasna a alocat Spitalului Județean 247 mii lei pentru amenajarea laboratorului de imagistică medicală în cadrul Secției de Interne, unde vor funcționa aceste aparatele CT și RMN, primite de la Ministerul Sănătății.     

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.