SOCIAL 20 mai 2022

La Sfântu Gheorghe, se oferă cafea gratis pentru autorecenzare până în 31 mai

de Iulia Drăghici - Taraș | 957 vizualizări

Pentru că s-a prelungit perioada etapei de autorecenzare, autoritățile din Sfântu Gheorghe au extins și valabilitatea campaniei în care cei care fac dovada participării la recensământ primesc o cafea gratis în cinci cafenele din centrul orașului. 

Dacă inițial termenul campaniei „1 autorecenzare asistată la punctele fixe = 1 cafea gratis” a Primăriei Sfântu Gheorghe a fost 18 mai, stabilit în contextul în care autorecenzarea se încheia în 15 mai, prelungirea până în 27 mai le dă șansa participanților la recensământ să bea cafeaua gratis până în 31 mai. 

Continuă și această campanie. Practic, cei care în această perioadă completează chestionarele vor primi cupon pentru o cafea gratuită, care poate fi preschimbat în cinci cafenele din zona centrală. Până la sfârșitul lunii poate fi folosit acest cupon”, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Cele cinci unități de alimentație publică participante în campanie sunt News Cafe, Gado Gourmet Bistro, INdiVino, Szimpla și M&M Cake Express. 

Ideea de cafea gratis pentru autorecenzare nu a adunat doar fani, ci au fost și voci care au catalogat-o drept mită. Ca răspuns, edilul din Sfântu Gheorghe spune că „o cafea este un gest, nu o mită. Dacă cineva poate fi mituit cu o cafea...ce să mai zicem?”. 

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS) din 17 mai, 36.360 de persoane, adică 70,9% din populația estimată a orașului Sfântu Gheorghe, au completat chestionarele de recensământ. 

Campania „1 autorecenzare asistată la punctele fixe = 1 cafea gratis” a fost lansată în 11 mai. Atunci, statistica arăta că peste 53% dintre locuitorii din oraș completaseră chestionarele online.

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.