SOCIAL 3 februarie 2020

La doar 30 de ani, are nevoie de o a doua operație pe creier

de Iulia Drăghici - Taraș | 16444 vizualizări

Șansa lui Mihai Corbu din Sfântu Gheorghe este la o clinică din Elveția, dar tratamentele sunt prea costisitoare raportat la puterile familiei 

Tânărul Mihai Lucian Corbu, în vârstă de numai 30 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe are nevoie de sprijin financiar pentru a urma un tratament în străinătate care îi poate salva viața. 

Tânărul în vârstă de 30 de ani, de profesie inginer geodez, a suferit în anul 2017 o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei tumori maligne pe creier – glioblastom (cancer cerebral)– la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, urmată de radioterapie și chimioterapie, conform protocoalelor medicale aferente tratamentului acestei afecțiuni.

Rezultatele tratamentului au fost satisfăcătoare, tânărul Mihai Lucian reușind să se recupereze în mare parte, astfel încât la un an de la intervenția chirurgicală a putut să reînceapă activitatea profesională în domeniul in care s-a specializat. Numai că, la data de 29 decembrie 2019 - la 30 de luni de la intervenție - în urma unei crize comițiale și a investigațiilor imagistice RMN cranio-cerebral, s-a constatat faptul că tumora a recidivat. De altfel, acest gen de tumoare este cunoscută în lumea medicală de specialitate, ca fiind una din cele mai agresive tumori.

Față de această situație, în urma unui consult de specialitate la Spitalul Bagdasar Arseni, la care a fost inițial operat, medicii specialiști au considerat că datorită poziționării tumorii – lângă centrul vorbirii, intervenția chirurgicală nu este recomandată, există un mare risc de afectare a centrului vorbirii și alterarea gravă a calității vieții după intervenție, recomandându-i-se terapii alternative.

Deoarece aceste terapii - non invazive - sunt în stadiul incipient în țara noastră în câteva clinici, medicii specialiști au recomandat tratamentul într-o clinică din străinătate cu experiență mai îndelungată, fiindu-ne recomandată Clinica Paracelsus din Elveția, coordonată de domnul dr. Thomas Rau. Urmare acestei recomandări s-a luat legătura cu clinica Paracelsus, iar specialiștii de acolo au asigurat că efectuează cu succes tratamente biologice - non invazive pentru astfel de boli, durata tratamentului fiind inițial de 2 săptămâni în clinică, urmate de tratament la domiciliu și controale periodice, odată sau de 2 ori pe an, funcție de evoluția stării de sănătate a pacientului.

Costul acestor terapii a fost evaluat de clinica menționată între 20.000 și 24.000 de franci elvețieni, în care nu sunt incluse cheltuielile cu deplasarea, cazarea, masa și medicamentele necesare tratamentului ulterior. Aceste sume depășesc posibilitățile financiare ale familiei, având în vedere și faptul că susținerea sănătății în perioada postoperatorie – timp de peste 30 de luni – cu suplimente onco-suport a fost costisitoare, în raport cu veniturile familiei.   

Cu speranța că acest caz prezentat de noi va putea primi sprijin financiar pentru tratament la clinica menționată, facem apel la bunăvoința celor care pot și vor să sprijine tratamentul tânărului Mihai Lucian, vă asigurăm de întreaga noastră considerație. 

Familia

Cei care doresc și pot să ajute, pot să doneze în următoarele conturi:

EUR Cont curent-donații RO69BTRLEURCRT00H4546501

RON Cont curent-donații RO57BTRLRONCRT00H4546502

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.