SOCIAL 19 august 2022

Județul Covasna se înfrățește cu Raionul Cimișlia din Republica Moldova

de Iulia Drăghici - Taraș | 1095 vizualizări

Județul Covasna se va înfrăți oficial cu Raionul Cimișlia din Republica Moldova. Semnarea documentelor, precum și vizita autorităților moldovenești, vor avea loc în septembrie, la Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de-a IV-a ediții a sărbătorii Kürtőskalács - Festivalul Deliciilor Dulci. 

Vestea a fost împărtășită joi, într-o conferință de presă, de președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, în contextul în care s-a discutat despre festivalul care va avea loc în 9 – 11 septembrie în centrul reședinței de județ. 

Am programat pentru această ocazie semnarea unui acord bilateral de înfrățire cu Raionul Cimișlia din Moldavia, deci județul Covasna cu Raionul din Moldavia. Va avea loc în cadrul acestui eveniment (n.red. Kürtőskalács - Festivalul Deliciilor Dulci), la care vom avea alături și conducerea Raionului din Moldavia. I-am invitat la acest eveniment tipic secuiesc”, a declarat Tamás Sándor. 

Demersurile de înfrățire au fost inițiate încă din 2018, iar discuții pe acest subiect s-au purtat în plenul CJ în februarie 2019, când s-a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens, inițiat de consilierii PNL și PSD. 

În decembrie, Consiliul Județean Covasna a transmis, prin poștă, o invitație oficială adresată autorităților din Raionul Cimișlia, pentru a lua parte la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale din ianuarie și pentru a discuta obiective legate de înfrățire, însă plicul s-a rătăcit pe drum.

Potrivit site-ului Consiliului Raional Cimișlia, raionul este situat în Regiunea de Sud a Republicii Moldova. În componența acestuia sunt 39 de localități, 38 de sate și un oraș, organizate în 23 de unități administrativ-teritoriale. Centrul raional este orașul Cimișlia. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.