SOCIAL 9 ianuarie 2019

Județul Covasna, într-un proiect de peste 8 milioane de lei pentru combaterea sărăciei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1419 vizualizări

Proiectul european vizează înființarea de firme și crearea de locuri de muncă

Consiliul Județean Covasna a adoptat marți, 8 ianuarie, proiectul de hotărâre care prevede acceptul județului Covasna de a adera la parteneriatul propus de Asociația Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă și Asociația pentru Inovare Socială. Acesta are în vedere implementarea proiectului european „Social Economy Start Up – Sprijin pentru înființarea întreprinderilor sociale auto – sustenabile”. Valoarea fondurilor atrase s-ar putea astfel ridica la peste 8 milioane de lei.

Noi am fost contactați de o asociație, și anume Asociația Centrul de Resurse și pentru Cetățenie Activă și Asociația pentru Inovare Socială pentru a participa la acest program care vizează de altfel atragerea de fonduri europene pentru fundații sau asociații cu profil social și integrare în muncă a persoanelor vulnerabile. Dacă l-am putea implementa, acest program ar avea o durată de 3 ani”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, în expunerea proiectului.

Valoarea totală a proiectului „Social Economy Start Up – Sprijin pentru înființarea întreprinderilor sociale auto – sustenabile” a fost aprobată în cuantum de 8.211.809 lei, inclusiv TVA.

Cel puțin 60 de beneficiari și până la 100.000 de euro pentru firmele nou-înființate

Proiectul prevede selectarea a cel puțin 60 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale, dar și să participe la cursuri dedicate dezvoltării competențelor antreprenoriale.

În urma absolvirii unor cursuri, se vor selecta cel puțin 10 planuri de afaceri în vederea finanțării în cadrul proiectului.

„Valoarea maximă acordată per întreprindere (pentru un plan aprobat) este de 100.000 euro, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri au fost aprobate anterior.

Numărul minim de locuri de muncă create de către entitățile înființate depinde de nivelul finanțării primite și va fi după cum urmează:  Ajutor de până la 55.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create; Ajutor de minimum 55.000 euro și mai mic de 70.000 euro – minimum 3 locuri de muncă create;  Ajutor de minimum 70.000 euro și mai mic de 85.000 euro – minimum 4 locuri de muncă create; Ajutor de minimum 85.000 euro și maximum 100.000 euro – minimum 5 locuri de muncă create”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului adoptat marți.

Proiectul „Social Economy Start Up – Sprijin pentru înființarea întreprinderilor sociale auto – sustenabile” este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU), Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.16: Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto – sustenabilă.

Iulia Drăghici – Taraș

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.