SOCIAL 3 aprilie 2021

Jandarmii covăsneni și-au marcat aniversarea printr-o faptă bună

de Iulia Drăghici - Taraș | 1282 vizualizări

Dacă în alți ani, Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna celebra în 3 aprilie Ziua Jandarmeriei în sânul comunității, cu defilări, exerciții și prezentări în fața elevilor, anul acesta sărbătoarea a fost regândită. Au marcat împlinirea a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române oferind sprijin unei familii din Calnic.

O familie din localitatea Calnic a primit astăzi vizita jandarmilor.

Bucuria copiilor a fost neprețuită, la fel ca și cea a jandarmilor covăsneni. Ca în fiecare zi, ne îndreptăm atenția spre nevoile celor de lângă noi. Și astăzi, 03 aprilie, am vizitat o familie frumoasă din localitatea Calnic.

Fiind implicați permanent în viața comunității, jandarmii covăsneni cunosc multe dintre problemele ei și de fiecare dată au încercat să fie un sprijin pentru aceasta.

Trei copii, de 16 ani, 15 ani și 9 ani sunt întreținuți doar de tată, iar greutățile cotidiene și-au pus amprenta pe viața acestora. Jandarmii le-au oferit alimente și produse necesare traiului zilnic.

Surpriza familiei a fost mare, în momentul în care i-au văzut în fața ușii. Nu se așteptau ca o persoană care poartă uniformă să le fie cel mai bun prieten, în aceste zile.

Au fost foarte recunoscători pentru gest, iar la final, cu un zâmbet cald, au promis că vor continua să fie cuminți și buni.

Căutăm să aducem zâmbete pe chipurile copiilor. Dacă am reușit cu adevărat, doar ei o știu.

Noi am fost împliniți sufletește și de această dată”, au transmis jandarmii sâmbătă, prin intermediul Facebook.

Printre cei care le-au transmis urări de „la mulți ani!” jandarmilor covăsneni se numără și reprezentanții Instituției Prefectului Județului Covasna.

Astăzi, 3 Aprilie 2021, sărbătorim 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, o instituție creată pentru supravegherea siguranței publice și a unui climat de pace socială.

De-a lungul timpului, atitudinea fermă și de neclintit a jandarmilor a făcut din această Armă un garant al drepturilor și libertăților oamenilor. Avem datoria de a o păstra așa cum am primit-o de la înaintașii noștri: bravă și de neclintit în fața provocărilor. O moștenire ce presupune multă responsabilitate.

Astăzi, Jandarmeria Română este parte integrantă din Ministerul Afacerilor Interne și misiunea care le este încredințată nu este una de neglijat.

Dorim, pe această cale să îi felicităm pe  colegii noștri jandarmi, și să le transmitem sentimentele noastre de recunoștință pentru activitatea lor neîncetată depusă în slujba cetățeanului!

LA MULȚI ANI, DRAGI COLEGI!”, se arată în comunicatul publicat de Prefectură.

O altă modalitate de a sărbători această zi este prin muncă, pentru că jandarmii au anunțat că și în acest weekend vor fi la datorie și vor executa misiuni de asigurare a ordinii publice, la manifestările ce vor avea loc în spațiul public.

Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.