SOCIAL 27 ianuarie 2022

Jandarmii covăsneni donează sânge într-o nouă misiune pentru viață

de Iulia Drăghici - Taraș | 903 vizualizări

O nouă campanie de donare de sânge a jandarmilor covăsneni se derulează zilele acestea, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe.

Jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna donează sânge în zilele de 26, 27 și 28 ianuarie, la Centru de Transfuzie sanguină Sfântu Gheorghe.

Prin această acțiune, vrem să întărim și să transmitem ideea că un simplu gest, acela de a dona sânge, înseamnă, de cele mai multe ori, a salva viața cuiva aflat în suferință!

Pe această cale, invităm să ni se alăture nouă, pe toți cei care înțeleg importanța unui gest atât de nobil! Nu uitați, fiecare dintre noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge, pentru a ne continua viața cu bucuriile pe care ni le oferă zi de zi.

Cu această ocazie, nu putem să nu amintim de ceilalți colegi care sunt „donatori onorifici", aceștia răspunzând solicitărilor venite din partea Centrului de Transfuzii Sanguine, ori donând sânge periodic.

Noi, jandarmii covăsneni, trimestrial, contribuim cu prezența noastră, impulsionând prin exemplul personal, această activitate de donare de sânge și putem afirma că ne-am făcut un obicei din a ajuta comunitatea și în acest mod, pe lângă misiunile specifice executate pentru siguranța cetățenilor.

Hai să salvăm vieți!”, este mesajul transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna.

Cei care vor să se alăture demersului, pot să meargă la donare de luni până vineri, între orele 8 – 12, la Centrul de Transfuzie din Sfântu Gheorghe, din strada Banki Donat, nr. 15.

Condiții de donare: vârsta între 18-60 ani; greutate minimă 55 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun şi lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice 48 ore înainte de donare; interzis fumatul 2 ore înainte şi după donare.

Fiecare donator primește tichete de masă în valoare de 66,99 lei și un set de analize de sânge.

Se pot face și programări online, prin aplicația BlooDoChallenge.

Sursa foto: IJJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.