SOCIAL 4 februarie 2021

IPJ Covasna: scădere cu 11% a infracționalității sesizate în județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 620 vizualizări

Un bilanț pe anul 2020 transmis miercuri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna arată că în județ s-a înregistrat o scădere de 11% a infracționalității sesizate față de anul anterior.

Combaterea criminalităţii a constituit un obiectiv prioritar pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, reprezentând unul dintre segmentele principale ale activității polițiștilor, aceștia fiind prezenți în teren pentru menținerea climatului de siguranță publică, pentru depistarea celor care comit fapte ilicite și tragerea acestora la răspundere, potrivit prevederilor legale.

Pe parcursul anului 2020 s-a înregistrat o scădere de 11% a infracționalității sesizate față de anul anterior.

Din totalul infracţionalității judiciare în anul 2020, infracţiunile contra persoanei reprezintă 35,61%, ponderea cea mai mare o au infracțiunile contra integrității corporale sau sănătății (73 %);

Din totalul infracţiunilor sesizate contra integrităţii corporale sau sănătăţii în anul 2020, infracţiunile de loviri sau alte violenţe reprezintă 77%; 

Furturile, în procent de 58,26%, reprezintă cel mai important segment al infracțiunilor contra patrimoniului, iar faptele de tâlhărie reprezintă 1% din totalul infracțiunilor contra patrimoniului. (...) 

În mediul rural, în cursul anului 2020, infracțiunile contra persoanei au scăzut cu 17,71 %, iar infracțiunile contra patrimoniului au scăzut cu 13,82 %”, se arată în bilanțul transmis miercuri de IPJ Covasna. 

Aceeași sursă arată că pentru servirea comunităţii şi prevenirea criminalităţii, poliţiştii covăsneni au executat peste 14.500 de intervenţii la evenimente, peste 1.400 de acţiuni cu efective, precum și aproape 500 de participări la măsuri de ordine cu ocazia adunărilor publice.

De asemenea s-a intervenit la peste 5.500 de apeluri ale cetăţenilor efectuate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Tot pe linia de combatere a criminalității, polițiștii au avut acțiuni și pe linie de siguranță a traficului rutier, a combaterii criminalității economico-financiare, combaterea delictelor silvice, dar și acțiuni în activitate preventivă și altele. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.