SOCIAL 28 septembrie 2022

Întorsurenii care au împlinit 50 de ani de căsnicie, premiați de autorități

de David Leonard Bularca | 918 vizualizări

În cadrul aceluiași eveniment va fi inaugurată și Casa de Cultură din centrul orașului

Consiliul Local (CL) din Întorsura Buzăului a decis să premieze cu câte 1.000 de lei familiile din oraș care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Evenimentul, programat să aibă loc duminică, 2 octombrie, de la ora 15.00, va fi organizat și cu ocazia inaugurării Casei de Cultură din centrul orașului, recent renovată. În cea mai recentă ședință, aleșii întorsurenilor au decis și ca persoanele care împlinesc 100 de ani să primească 1.000 de lei din partea autorităților. 

Până luni, 26 septembrie, 13 familii erau luate în calcul pentru a fi premiate. Totuși, primarul din orașul covăsnean, Raul Urdă, i-a rugat pe consilierii locali ca, dacă știu și alte familii care nu au avut cununia civilă la Întorsura Buzăului, dar trăiesc în localitate și au împlinit 50 de ani de la căsătorie, să spună acest lucru. 

„Duminică, 2 octombrie, inaugurăm Casa de Cultură. Vă rog să veniți domniile dumneavoastră cu soțiile și fiecare cu cine are. Toți cetățenii orașului sunt invitați la inaugurarea Casei de Cultură. Pe 1 octombrie este Ziua Pensionarului și unim această inaugurare a Casei de Cultură cu Ziua Pensionarului, facem doi în unul. Vrem să îi sărbătorim și felicităm pe cei care au 50 de ani de căsnicie. Am identificat până acum 13 familii din orașul nostru. Dacă cumva mai știți sau mai aveți cunoștință de alte persoane cărora nu li s-a oficiat căsătoria în Întorsura, dar care locuiesc în Întorsura și au 50 de ani de căsnicie anul acesta, să ne contacteze cât mai urgent pentru a-i trece pe listă. Vin și părintele Ciprian și părintele Apafi și vom face o mică slujbă de mulțumire, o nuntă de aur a lor. Vrem să înmânăm o plachetă și o icoană și, la propunerea dumneavoastră (n. red.: a consilierilor locali), o mică sumă de bani, să îi ajutăm să aibă „bani de nuntă” din partea Consiliului Local, 1.000 de lei pentru fiecare familie care are 50 de ani de căsnicie”, a spus primarul Raul Urdă. 

Totodată, consilierii locali au decis și ca cetățenii din Întorsura Buzăului care împlinesc 100 de ani să fie recompensați de către autorități. Totuși, Raul Urdă a spus că nu cunoaște nici o persoană care ar putea fi premiată anul acesta. 

„De asemenea, cei care au 100 de ani de viață anul acesta vor primi și ei 1.000 de lei. Cei care au, bineînțeles, domiciliul în Întorsura Buzăului și au 100 de ani. Din câte cunosc, nu avem pe nimeni, dar așteptăm ca în anii următori să avem”, și-a exprimat speranța primarul. 

„Vom face un mic program artistic, avem corul Asociației „Plai Întorsurean”, dansatorii Casei de Cultură și Cvintetul Anatoly. Casa de Cultură a ieșit bine, vă invit să o vedeți”, a mai spus, în final, primarul. 

Lucrările la Casa de Cultură din centrul orașului, situată chiar lângă primărie, au început în luna februarie a acestui an.

„Schimbăm acoperișul, țigla care este de mai bine de 30 de ani, interioarele, facem baie în interior, pentru că până acum nu a fost, se fac toalete și pentru persoane cu handicap, am schimbat instalația electrică, schimbăm țevile de încălzire, schimbăm pardoseala, pe scenă se schimbă parchetul. E o reabilitare totală”, spunea, în luna martie, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul. 

Și la Sfântu Gheorghe, 29 de familii care împlinesc 50 sau chiar 60 de ani de căsnicie vor fi felicitate de autorități cu ocazia unui eveniment special organizat sâmbătă, 1 octombrie. 

Sursa foto: captură de ecran / Facebook: Primăria Orașului Întorsura Buzăului

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.