SOCIAL 27 iulie 2018

Hainele second hand continuă să-i îmbrace pe covăsneni

de Geanina Lupșa | 1228 vizualizări

Calitatea și prețurile accesibile sunt criteriile cu care îşi motivează alegerea

Nu sunt puțini cei care până acum se temeau să admită faptul că obișnuiesc să își achiziționele lucruri de la magazine second hand, dar astăzi se pare că tocmai acesta este un nou trend. Covăsnenii întrebați dacă frecventează magazinele second au răspuns afirmativ, fără ezitări, printre principalele motive amintind că pe lângă faptul că își pot cumpăra haine la prețuri foarte mici, acestea sunt și calitative.

Istoria hainelor la mâna a doua a început cu mulți ani în urmă, în vremurile în care regina Elisabeta dăruia doamnelor de la curte o parte din garderoba regală, deoarece considera că o ținută nu trebuie purtată de două ori.

„Suntem prea săraci ca să ne cumpărăm lucrui ieftine” zice un proverb. Majoritatea covăsnenilor cu care am discutat nu sunt deloc adepții acestei zicale, în ceea ce privește vestimentația, întrucât un preț pieprat nu înseamnă nici pe departe garanția calității, iar de multe ori se plătește doar brandul.

„Calitate și prețuri accesibile"

Industria hainelor second hand a devenit una destul de populară și în județul Covasna și reprezintă o modă spre care tot mai multe persoane tind, motivul principal fiind acela că un magazin second hand pune la dispoziția clientului prețuri accesibile, modele frumoase, de calitate și unicat.

„Atunci când îmi cumpăr haine dintr-un magazin second hand fac asta pentru că produsele sunt mai ieftine, iar de multe ori, de o calitate foarte bună. Cu banii investiți într-un produs dintr-un magazin de renume îți poți achiziționa mai multe produse și se întâmplă ca acele produse să fie de brand. Consider că sunt destule magazine second în oraș, ceea ce mie îmi convine, pentru că avem de unde alege”, ne-a spus Andreea, o tânără de 23 de ani din județ.

Sfântu Gheorghe, spre exemplu, este orașul care te face să crezi că ai nimerit chiar în centrul paradisului lucrurilor second hand. Zeci de magazine așteaptă zilnic să le fie trecut pragul. De exemplu, numai pe strada 1 Decembrie 1918 sunt în jur de cinci magazine cu produse la mâna a doua.

Diversitatea, calitatea și un preț accesibil sunt criterii pe care majoritatea persoanelor, în special femeile, le caută când vine vorba de haine. Tocmai din acest motiv, magazinele second hand revin în atenția și preferințele covăsnenilor.

În zilele noastre, vestimentația este un mesaj pe care îl transmitem lumii cu privire la statutul nostru social, educație și riscăm de multe ori să fim judecați după aparențe, dar cu toate acestea, covăsnenii aleg să lase prejudecățile de-o parte și nu se sfiesc să viziteze frecvent magazinele second hand.

„Frecventez destul de des magazinele second hand pentru că îmi plac hainele de acolo, în primul rând pentru că sunt unice, adică foarte rar mai vezi să mai aibă cineva haină ca a ta, de asemenea, sunt de o calitate foarte bună, iar prețurile sunt pentru toți”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, Ana.

„Îmi cumpăr de foarte mult timp haine de la second, pentru că de nenumărate ori mi-am achiziționat haine de firmă chiar, la prețuri super mici. Și pe lângă acest lucru, eu consider că este o decizie destul de bună să investești bani puțini în trenduri care se schimbă de la o zi la alta”, ne-a mai precizat Mirela, o tânără din Covasna.

Deoarece tot mai multe persoane sunt interesate de hainele second hand, de unde își pot achiziționa chiar și un produs de brand, o astfel de afacere este una profitabilă, spun unii comercianți covăsneni. Tot aceștia subliniază ideea că nu doar doamnele obișnuiesc să le frecventeze magazinele, ci chiar și domnii.

„Clienții vin, nu ducem lipsă, de acea sunt și vânzări, că prețurile sunt accesibile pentru toată lumea. Deci prețurile și calitatea materialelor explică interesul. Vin multe femei, dar nu doar ele, căci vin și mulți domni în  ultimul timp, iar cele mai căutate piese sunt cămășile și pantalonii”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, administratorul unui magazin second hand din Sfântu Gheorghe.

Second hand online, noul trend

Mai nou, pasionații de produse vintage au posibilitatea de a-și achiziționa produsul favorit fără prea mult efort, doar accesând un site.

Dacă în 2016 în Covasna s-au făcut aproximativ 16.800 de căutari pentru hainele second-hand online, în 2017 căutarile efectuate în prima jumătate a anului și în acord cu trendul, denotă o creștere numerică de 3.800, deci un total de aproximativ 20.600 de căutări facute în Google de către locuitorii din Covasna, arată un studiu realizat în 2017 de compania de cercetare Digital Marketing &  Crowdsourcing.

Așadar, prețurile avantajoase și oferta variată de haine fac din magazinele second hand un adevărat paradis pentru iubitorii de produse vintage.

La nivel național, în top, în ceea ce privește interesul pentru hainele second hand se află Bucureștiul, urmat de cele 5 județe: Iași, Prahova, Constanța, Cluj, Suceava, potrivit aceluiași studiului.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.