SOCIAL 8 octombrie 2021

Grădiniță nouă, pentru 120 de copii, în Őrkő

de Iulia Drăghici - Taraș | 1812 vizualizări

Demersul va costa peste 3,5 milioane de lei, iar banii vin din fonduri europene

Un contract de finanțare de peste 3,5 milioane de lei, cu ajutorul cărora urmează să fie construită o grădiniță nouă, modernă, cu teren de joacă în cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe, a fost semnat joi de autorități.

Potrivit acestora, proiectul este necesar pentru comunitate, pentru ca cei mici să beneficieze de o educație de calitate și astfel să-și sporească șansele de integrare pe piața muncii, să reducă expunerea la riscul de sărăcie și să crească gradul de incluziune socială.

Actualmente, în zonă este o grădiniță care funcționează sub egida Școlii Néri Szent Fülöp, în condiții improprii. Deci nu ne miră faptul că sunt foarte puțini copii care frecventează această grădiniță. Se prevede construirea și dotarea unei grădinițe moderne, cu o capacitate de 120 de copii, bineînțeles, și îmbunătățirea serviciilor educaționale, utilitare și echiparea a cinci săli de grupă, a unei săli de mese și încăperi complementare. Se prevede construirea unei curți generoase și bineînțeles și a unui teren de joacă și de sport pentru copiii care o să frecventeze grădinița”, a explicat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba joi, în cadrul conferinței de presă în care s-a semnat contractul. 

Proiectul „Construire Grădiniță în cartierul Őrkő” are o valoare totală de 3.502.348,58 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 2.467.929,10 lei (519.400 euro), reprezentând 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului. La aceste sume se adaugă contribuția municipalității la cheltuielile eligibile si neeligibile, de peste 1,03 milioane lei.

Termenul de finalizare al proiectului este estimat ca fiind data de 31 octombrie 2023. 

Tot joi s-a semnat și contractul pentru „Construirea de 50 de locuințe sociale în cartierul Őrkő”, cu o valoare totală de aproape 18 milioane de lei. 

În perioada următoare, va fi semnat un alt treilea proiect care vizează zona Őrkő, respectiv cel pentru obținerea finanțării în vederea construirii unui centru comunitar.

Sursă foto: Observatorul de Covasna / Proiect de Hotărâre 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.