SOCIAL 8 decembrie 2021

„Ghetuțe, zâmbete și copii fericiți!”, campania inițiată de edilul din Barcani

de David Leonard Bularca | 1104 vizualizări

Donații se pot face la sediul primăriei sau în contul Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani”

Primarul din Comuna Barcani, Nicolae Pastor, a lansat un apel către oamenii de bine pentru a strânge bani astfel încât să poată fi achiziționate ghete de iarnă pentru copiii din comuna covăsneană care au nevoie. Inițial, propunerea a fost ca banii să fie luați din bugetul local, însă aceasta nu a trecut de Consiliul Local. Donații se pot face atât la sediul primăriei, cât și în contul Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani”. 

„Datorită faptului că merg zilnic prin toată comuna, am reușit într-un an să cunosc multe familii cu o situație financiară precară! În primul rând, mi se rupe sufletul pentru cei mici să-i văd fără niciun zâmbet pe față. Prin această acțiune sper să aducem un mic zâmbet în sufletele lor prin aceste ghetuțe, iar dacă se strâng suficienți bani, poate reușim să luăm alimente și pentru bătrâni! Sper să reușim să strângem bani pentru a lua 130 de perechi de ghetuțe de iarnă”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Nicolae Pastor.

O acțiune asemănătoare a fost realizată și anul trecut, însă atunci au fost folosiți banii care altădată erau cheltuiți pentru iluminatul festiv al comunei și toți consilierii locali și-au donat indemnizațiile pentru această cauză.

„Mi-am dat seama că acțiunea de anul trecut a contat pentru cei mici, deoarece am văzut mai mulți copii în ultimele zile cu ghetuțele cumpărate anul trecut… Într-un an, am reușit să formăm o bază de date la Primărie cu persoanele care au nevoie de ajutor (familii cu 4-5 copii, bătrâni singuri, oameni bolnavi). Prin Primărie sunt destul de limitate șansele de a îi ajuta pe toți, așa că am cerut ajutorul celorlalți! Doar împreună vom reuși”, a mai spus primarul.

Discuții intense după ce Consiliul Local a respins o propunere referitoare la acest subiect

În cea mai recentă ședință a Consiliului Local (CL) Barcani, care a avut loc joi, 2 decembrie, la punctul doi de pe Ordinea de Zi se afla un proiect de hotărâre „privind aprobarea Acordului de Parteneriat între Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Barcani și Asociația Împreună pentru Barcani, în vederea realizării Proiectului - «Ghetuțele lui Moș Crăciun»”, inițiat de primar. 

Proiectul de hotărâre nu a trecut, după ce au fost doar patru voturi pentru și șase împotrivă. Acest fapt a adus multe comentarii în mediul online, prin care oamenii și-au transmis susținerea pentru un astfel de demers, în ciuda votului dat de consilieri. 

„Domnule primar Nicu Pastor, mai bine ați organiza o strângere de fonduri, iar oamenii cu suflet, cei care au posibilitatea să doneze cât de puțin reușesc sau cei care la rândul lor poate în copilărie au simțit ce înseamnă să nu aibă tot timpul încălțări noi măcar de Crăciun, iar acum își permit să renunțe în a-și cumpăra lor, în favoarea unui copil necăjit, s-ar strânge acea sumă și s-ar achiziționa ghetuțele necesare!! Eu mă ofer sa donez!!”, se arată într-unul dintre cele aproape 100 de comentarii. 

Nicolae Pastor nu a dorit să comenteze pe marginea votului dat de aleșii locali în CL.

„Prefer să nu vin cu niciun comentariu vis-a-vis de HCL-ul care nu a trecut. E o acțiune de suflet, iar fiecare are dreptul să vadă lucrurile din prisma lui”, a spus scurt edilul.

Oamenii care vor să doneze o pot face direct la sediul primăriei sau în contul Asociației de Tineret „Împreună pentru Barcani”: RO93RNCB0126170220580001. 

Sursa foto: Facebook – Nicolae Pastor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.