SOCIAL 10 mai 2018

FOTO Pompierii covăsneni, într-o acțiune la Cimitirul Eroilor din Dobolii de Jos

de Iulia Drăghici - Taraș | 906 vizualizări

Militarii s-au ocupat de îngrijirea mormintelor eroilor căzuți în al Doilea Război Mondial

Cu toate că de regulă misiunile lor se bazează pe salvarea vieților, pompierii covăsneni au dat dovadă, printr-o acțiune organizată joi, de grijă pentru semeni și în alt sens, desfăşurând lucrări de îngrijire a întregului cimitir al Eroilor din localitatea Dobolii de Jos.

„«Să nu îi uităm pe cei care au căzut pentru ţară/Să le îngrijim cu drag mormintele ... /Să le preamărim faptele şi să ne rugăm pentru odihna sufletelor lor. I. Nicodim, patriarhul României»

Pompierii covăsneni au transpus în realitate astăzi inscripţia de pe Monumentul Eroilor din Dobolii de Jos şi au îngrijit mormintele din Cimitirul eroilor din al Doilea Război Mondial, acolo unde joi, 17 mai, va fi celebrată Ziua Eroilor.

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au desfăşurat lucrări de îngrijire a întregului cimitir constând în colectarea resturilor vegetale, curăţarea mormintelor şi recondiționarea gardului împrejmuitor, în semn de recunoştinţă pentru jertfa supremă a militarilor români”, arată comunicatul de presă transmis de ISU Covasna.

Sursă foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.