SOCIAL 19 octombrie 2022

Fonduri de până la 25.000 de lei pentru proiecte dedicate sănătății copiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 616 vizualizări

Copiii cu dizabilități sau în curs de recuperare pot avea parte de terapii emoționale și expresive finanțate cu până la 25.000 de lei per proiect, informează coordonatorii programului MOL pentru sănătatea copiilor. Organizațiile care se ocupă cu astfel de activități trebuie să știe că termenul limită pentru depunerea proiectelor este 22 octombrie. Bugetul total al programului este de 400.000 de lei. 

Organizațiile non-profit, neguvernamentale și religioase care desfășoară, conform actului constitutiv și statutului, activități legate de terapii emoționale și expresive, având ca scop reabilitarea psihosocială a copiilor cu afecțiuni cronice, în curs de recuperare după afecțiuni grave sau a copiilor care trăiesc cu dizabilități, mai au la dispoziție această săptămână pentru a depune proiecte în vederea obținerii de finanțări de până la 25.000 de lei. 

Programul MOL pentru sănătatea copiilor are un buget total de 400.000 de lei, care vor fi investiți în proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă, intervenții psihosociale.

Tipuri de proiecte eligibile:

- proiecte de terapie emoțională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experiențe și acumulări personale;

- proiecte de terapie prin artă și de expresivitate artistică: instrumente vizuale, muzică, activități de autoexprimare creativă, individuale și de grup.

Perioada de implementare a proiectelor: decembrie 2022 – august 2023”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna/CovasnaMedia.ro. 

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ajuns anul acesta la ediția a 14-a, cinci organizații din județul Covasna au primit finanțare în valoare totală de 245.000 lei pentru implementarea a 13 proiecte în perioada 2010-2021. 

În cadrul celor 13 ediții anterioare consecutive ale Programului au fost finanțate, la nivel național, 246 de proiecte cu aproape 4,5 milioane de lei, în beneficiul a peste 13.500 de copii și adolescenți.

Detalii și formularul de înscriere sunt disponibile pe https://pentrucomunitate.ro/ro/sanatate

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.