SOCIAL 10 ianuarie 2011

Farmaciile ameninţă cu stoparea compensatelor

de Monica Vrânceanu | 502 vizualizări
Valoarea datoriilor este de aproximativ 9 milioane de lei, astfel că multe dintre farmacii se văd în imposibilitatea de a mai putea funcţiona normal Farmaciile din județ se pregătesc să nu mai elibereze medicamente compensate de la mijlocul acestei luni, deoarece datoriille au ajuns la 320 de zile, fiind peste data scadenței pe lunile martie și aprilie 2010. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat că valoarea datoriilor este de aproximativ 9 milioane de lei, astfel că multe dintre farmacii se văd în imposibilitatea de a mai putea

Valoarea datoriilor este de aproximativ 9 milioane de lei, astfel că multe dintre farmacii se văd în imposibilitatea de a mai putea funcţiona normal

Farmaciile din județ se pregătesc să nu mai elibereze medicamente compensate de la mijlocul acestei luni, deoarece datoriille au ajuns la 320 de zile, fiind peste data scadenței pe lunile martie și aprilie 2010.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat că valoarea datoriilor este de aproximativ 9 milioane de lei, astfel că multe dintre farmacii se văd în imposibilitatea de a mai putea funcționa normal, deoarece și ele sunt presate, la rândul lor, de plata către furnizorii de medicamente.

”Avem mereu aceeași problemă, în multe dintre farmacii, mai ales în cele din Sfântu Gheorghe, s-au afișat deja de două săptămâni, din perioada Crăciunului, „panourile „rușinii, care arată că există datorii de aproape un an de zile. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a votat bugetul zilele acestea, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la direcționarea unor fonduri, dar nici acestea nu sunt de ajuns în condițiile în care vin peste noi celelalte datorii, începând cu luna mai a a anului trecut”, a explicat Nagy Andras.

Potrivit acestuia, situația cea mai grea e cea a farmaciilor din mediul rural, existând în județul nostru farmacii care din cauză că nu și-au primit banii suferă de o lipsă acută de medicamente, ceea ce va duce inevitabil la falimentul acestora.

Anul trecut, din cauza datoriilor, mai multe farmacii din Sfântu Gheorghe s-au alăturat celor din țară și au fișat în mod constant panouri ”ale rușinii” care expuneau în văzul tuturor valoarea datoriilor pe care Casa le avea pentru plata medicamentelor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.