SOCIAL 14 ianuarie 2022

Fără fondul clasei în școlile din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 804 vizualizări

Primarul a reamintit apelul făcut anul trecut 

În contextul în care se discută bugetul pe anul 2022, primarul Antal Árpád a punctat că apelul făcut anul trecut către părinții din Sfântu Gheorghe, de a nu mai contribui cu bani la cheltuielile curente din cadrul instituţiilor de învăţământ a rămas valabil. Asta pentru că sumele plătite în 2021 școlilor și grădinițelor au fost pentru anul școlar, nu calendaristic. 

Repet faptul că anul trecut am dat suma pe tot anul de învățământ, deci până în iunie, iulie când se termină anul școlar. Rog părinții să îmi semnaleze dacă sunt cazuri în care li se cer bani, pentru că fiecare instituție de învățământ a primit anul trecut aceste sume pe întreg anul. Iar din acele sume nu trebuie plătite facturile la gaze. E foarte important acest lucru”, a spus joi, într-o conferință de presă Antal Árpád. 

Primăria Sfântu Gheorghe a acordat instituţiilor de învăţământ din oraş între 50 şi 150 de lei pentru fiecare copil pentru asigurarea celor necesare în activitatea de zi cu zi, pentru asigurarea tuturor măsurilor de igienă și protecție (săpun, prosoape de hârtie, hârtie igienică, măști de protecție, dezinfectanți etc.), dar şi pentru materialele consumabile folosite în sălile de clase (papetărie, tonere etc.). Destinaţia acestor sume poate fi decisă exclusiv de educatoare, învăţătoare sau diriginţi, conform nevoilor curente ale fiecărei grupe de grădiniţă sau clase de elevi, a transmis anul trecut primăria. 

În Sfântu Gheorghe învaţă în acest an şcolar 1.671 de copii de grădiniţă, 2.823 în clasele primare şi 5.696 la gimnaziu şi liceu.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.