SOCIAL 25 octombrie 2017

VIDEO Faptele penale, în scădere cu 5,5% față de anul trecut

de Iulia Drăghici - Taraș | 1306 vizualizări

Statistica IPJ Covasna pentru primele 9 luni ale anului arată cifre mai bune decât aceeași perioadă a anului trecut

Reprezentanții poliției covăsnene au prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, date statistice despre județul Covasna privitoare la activitatea IPJ Covasna, de la începutul anului și până acum. Toate datele polițiștilor covăsneni prezintă tendințe pozitive.

„În primele 9 luni ale anului curent, numărul total de fapte penale sesizate scade cu 5,5%, iar infracțiunile contra persoanei scad cu 6%. Agresiunile care se produc în general pe fondul unor conflicte spontane sunt generate de consumul de alcool. Tocmai din acest motiv, pentru a preveni faptele violente, polițiștii acționează cu precădere la sfârșit de săptămână în zona barurilor și a discotecilor, astfel că o altă categorie de infracțiuni, cele contra patrimoniului scad și ele cu 13%. În ceea ce privește infracționalitatea în domeniul silvic, polițiștii au acționat mai eficient în această perioadă și au constatat mai multe fapte penale. Trebuie însă menționat că în majoritatea cazurilor de tăieri ilegale de arbori, prejudiciul care se produce prin săvârșirea acestor acțiuni este mic. În domeniul siguranței rutiere, apreciem că situația este sub control. Statistica ne arată și aici că infracționalitatea este în scădere. Aspectul siguranței rutiere este în atenția noastră zilnică și din fericire putem spune că înregistrăm indicatori pozitivi, în sensul că numărul persoanelor decedate, numărul persoanelor rănite grav și rănite ușor a scăzut față de aceeași perioadă a anului 2016. De asemenea și numărul accidentelor grave a scăzut cu 15%, trend pe care ni-l dorim și în continuare și pe care o să ne asigurăm că îl și realizăm”, a declarat marți împuternicitul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, comisarul șef Eugen Palade.

Aceeași statistică mai arată că în primele 9 luni ale acestui an polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat 2.104 acțiuni și controale și au intervenit la peste 11.000 de evenimente. Dintre acestea, 28,2% au fost evenimente semnalate prin numărul unic de urgență 112, restul fiind sesizări primite prin dispecerate, sesizări făcute de cetățeni direct către polițiștii aflați în teren sau intervenții ca urmare a sesizării din oficiu.

 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 26 octombrie 2017
si care a fost variatia populatiei? nu e relevant fara aceasta
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.