SOCIAL 9 octombrie 2019

Familia unui militar covăsnean are nevoie de ajutor!

de Iulia Drăghici - Taraș | 9995 vizualizări

Se caută donatori cu grupele sanguine „B pozitiv” sau „0 pozitiv”

Garnizoana Sfântu Gheorghe lansează un apel pentru salvarea vieții unui membru din familia unui militar covăsnean. Pentru a urma tratamentul care îi asigură unei femei în vârstă de 31 de ani șansa la viață este nevoie de trombocite din sângele persoanelor care au grupele sanguine „B pozitiv” sau „0 pozitiv”.

Cei care pot să ajute pot să meargă să doneze fie la Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe sau la Centrul Regional de Transfuzie din Târgu Mureș, cu mențiunea „Pentru Țifrea Ionela”.

Doamna ȚIFREA IONELA, în vârstă de 31 de ani, cumnata camaradului nostru, este mult încercată de soarta vieții. Începând cu luna august 2019, în urma unor dureri insuportabile la cap, a fost diagnosticată cu ABCES CEREBRAL DE 4,7 cm.

Ea nu a putut fi operată din cauza mai multor afecțiuni, cea mai gravă fiind o malformație la inimă, malformație dobândită la naștere (hipertensiune pulmonară). Aceasta nu are artera care duce de la inimă la plămânul drept, astfel că intervenția chirurgicală nu este posibilă momentan.

În urma acestei situații, doctorul neurochirurg i-a recomandat un tratament pe o perioadă de 4-8 săptămâni, în timpul căruia trebuie să i se administreze antibiotice foarte puternice, cu spectru larg. Efectul advers al acestor antibiotice îl reprezintă distrugerea trombocitelor din sânge. Pentru a urma tratamentul, singura ei șansă de supraviețuire, este vital să i se administreze trombocite din sângele altor persoane, care au grupele sanguine „B pozitiv” sau „0 pozitiv”.

Momentan, doamna este internată la secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență din Târgu Mureș.

Apelăm cu inima deschisă noi, colectivul Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe, către toți cei cu suflet cald, să ajutăm această familie greu încercată. Donarea de sânge se poate face la Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe sau la Centrul Regional de Transfuzie din Târgu Mureș. Persoană de contact: Plutonier Deac Emilian, mobil: 0765.399.174”, arată apelul transmis miercuri redacției Observatorul de Covasna de conducerea Garnizoanei Sfântu Gheorghe.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe, situat pe strada Bánki Donát, nr. 15, este de luni până vineri, între orele 08:00 și 12:00. 

Condiții de donare

Pentru a putea dona sânge trebuie îndeplinite o serie de condiții importante: vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani; greutate peste 55Kg; puls regulat, 60 -100 bătăi/minut; tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg; să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării; să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine, etc.; să se alimenteze și hidrateze în dimineața donării.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.