SOCIAL 29 decembrie 2020

Facilităţi extinse pentru posesorii de carduri pentru familii numeroase

de Iulia Drăghici - Taraș | 1635 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât extinderea Programului pentru familii numeroase al municipalității, în sensul în care se va permite familiilor în care unul dintre părinți este cadru didactic și a primit deja sprijin pentru cumpărarea unui laptop să aplice şi pentru copii. Sprijinul este disponibil doar pe perioada şcolii online.

Primăria Sfântu Gheorghe sprijină achiziționarea de computere și tablete pentru şcoala online a copiilor din familiile posesoare de carduri pentru familii numeroase, iar Consiliul Local a decis extinderea programului. Conform hotărârii, numărul de echipamente informatice achiziționate pe familie nu poate depăși numărul de elevi care participă la învățământul online elementar, gimnazial sau liceal. Sprijinul poate fi solicitat doar în perioada în care şcoala se desfășoară online.

De asemenea, cererea trebuie să fie însoțită de o declarație care să ateste că elevul nu a primit sprijin similar în cadrul unui alt program sau participă la educație online în cadrul legal. În acest sens, familiile în care unul dintre părinți este cadru didactic și a primit deja sprijin similar pot aplica și pentru copii.

Familiile cu cel puțin trei copii și posesoare de carduri pentru familii numeroase pot solicita 1.500 de lei pentru fiecare copil din învățământul școlar online, sumă care va fi rambursată de municipalitate după achiziționarea dispozitivului, iar diferența este finanțată de familie pentru achizițiile de peste 1.500 de lei.

Totodată, subvenţia nu poate fi cumulată între mai mulţi copii ai aceleiaşi familii, în sensul în care dacă se doresc trei subvenţii, trebuie achiziţionate trei produse.

Formularul completat (îl puteţi descărca de AICI) și o factură proformă pentru produsul achiziţionat care să nu fie anterioară datei de 24 noiembrie (pe factură trebuie să fie menţionate numele şi CNP-ul unuia dintre părinți) trebuie trimise la Compartimentul de Relații cu Publicul, Informații, Registratură din cadrul Primăriei.

Mai multe detalii despre programul pentru familii numeroase puteţi citi AICI.

Sursa: Comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.