SOCIAL 20 septembrie 2019

Eveniment: 99,6%, despre conviețuire și limbaje comune

de Iulia Drăghici - Taraș | 1286 vizualizări

Spectacolul are loc la Casa de Cultură Covasna 

Teatrul independent din Cluj-Napoca, Reactor - creație și experiment, aduce marți, 24 septembrie, începând cu ora 13:00, în orașul Covasna, spectacolul „99,6%”. Evenimentul are loc la Casa de Cultură și se joacă în limba română și maghiară, cu supratitrare în ambele limbi.

„Avem în comun 99,6% din materialul genetic. 99,6% din „noi" visează la aceleași lucruri, dar ajungem să ne definim doar prin ce ne diferențiază. Construim ficțiuni și ne simțim în siguranță în ele. Ficțiuni în care suntem altfel decât ceilalți. 99,6% este o creație colectivă a nouă artiști maghiari și români care s-au întâlnit în preajma centenarului pentru a vorbi despre lucrurile care îi apropie. Despre conviețuire și despre limbaje comune. 99,6% nu este un spectacol, e o călătorie delicată spre acceptare și solidaritate”, transmit organizatorii evenimentului. 

Intrarea este liberă. 

Spectacolul este o creație colectivă de Panna Adorjáni, Raul Coldea, Hermina Csala, Radu Dogaru, Petro Ionescu, Bogdan Olarson, Kinga Ötvös, Oana Mardare, Adi Tudoran și a fost realizat în cadrul proiectului „România – un veac de iubire și ură”, un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Liceul Kőrösi Csoma Sándor din Covasna. 

Sursa foto: Andra Salaoru/  https://reactor-cluj.com/

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.