SOCIAL 12 martie 2020

Donarea de sânge NU se suspendă din cauza coronavirusului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2498 vizualizări

CTS Sfântu Gheorghe face un apel către covăsneni să meargă cu încredere să doneze

În vreme ce multe instituții anunță că își mută activitatea online sau o suspendă pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19, Centrul de Transfuzii Sanguine Sfântu Gheorghe transmite că programul rămâne același. Asta pentru că de activitatea lor și de numărul de donatori activi depind multe sectoare din medicină. Tocmai de aceea, CTS Sfântu Gheorghe face un apel către covăsneni să meargă cu încredere să doneze.

CTS Sfântu Gheorghe este perfect igienizat, au fost achiziționate la timp toate substanțele de dezinfecție necesare și se iau în permanență măsuri adecvate pentru dezinfecția unității pentru ca donatorii să poată dona în siguranță.

În CTS Sfântu Gheorghe nu efectuăm teste pentru coronavirus COVID-19, dar fiecare donator primește un set de analize, ale căror rezultate lămuresc sau ridică suspiciunea unei afecțiuni. Dacă aceste analize nu ridică nicio suspiciune, atunci există toate posibilitățile ca donatorul să fie într-o stare perfectă de sănătate.

Asigurăm donatorii că, la donare sănătatea lor este în perfectă siguranță și îi invităm la donare de sânge în condiții optime de igienă, fără riscul de a fi contaminat”, arată un comunicat de presă transmis joi redacției Observatorul de Covasna, semnat de directorul Centrului, dr. Andrei Rosin.

Cei interesați să își ajute semenii, mai ales în contextul actual, trebuie să știe care sunt condiţiile pentru a putea dona, potrivit informațiilor CTS: vârsta 18-60 ani; greutate minimă 55 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun şi lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice 48 ore înainte de donare; interzis fumatul 2 ore înainte şi după donare.

Programul cu publicul al Centrului de Transfuzii din Sfântu Gheorghe, situat pe strada Bánki Donát, este de luni până vineri între orele 8:00 – 12:00. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.