SOCIAL 23 mai 2022

Direcția Anticorupție duce „Caravana Integrității” în cel puțin opt comune din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 720 vizualizări

„Caravana Integrității”, un demers al Serviciului Județean Anticorupție Covasna, merge, în perioada 24 mai – 9 iunie a.c., în opt localități rurale din județul Covasna. Scopul activităților este conștientizarea personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și importanța semnalării acestora. 

În următoarele trei săptămâni, polițiștii anticorupție vor fi prezenți în opt comune, după următorul calendar: 

  1. 24.05.2022, în comuna Catalina;
  2. 25.05.2022, în comuna Brateș;
  3. 26.05.2022, în comuna Dobârlău;
  4. 30.05.2022, în comuna Ozun;
  5. 02.06.2022, în comuna Boroșneu Mare;
  6. 07.06.2022, în comuna Valea Mare;
  7. 08.06.2022, în comuna Sita Buzăului;
  8. 09.06.2022, în comuna Barcani.

Acțiunea urmărește să conștientizeze atât lucrătorii posturilor de poliție, cât și funcționarii publici, angajați ai autorităților publice locale, cu privire la importanța adoptării unui comportament integru și la consecințele implicării în fapte de corupție.

Totodată, în localitățile respective se va instala un punct de informare temporar, unde locuitorii localităților vor fi consiliați cu privire la modalitățile concrete de sesizare a faptelor de corupție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Covasna. 

Activități similare, derulate de lucrătorii SJA Covasna, vor mai avea loc și în alte localități din județ, tot în cadrul „Caravanei Integrității”, în perioada următoare. Localitățile participante vor fi anunțate ulterior. 

Evenimentele sunt organizate în contextul activităților de prevenire a corupției desfășurate de Direcția Generală Anticorupție, pentru promovarea integrității funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și în scopul conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și importanța semnalării acestora. 

În acest cadru, polițiștii anticorupție reamintesc și faptul că, „pentru sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot apela, în mod gratuit, din orice rețea fixă sau mobilă, Call-center-ul anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție.

De asemenea, cetățenii pot face sesizări privind faptele de corupție la adresa de e-mail: covasna.dga@mai.gov.ro, telefonic la nr. 0267/307.490 sau direct la sediul Serviciului Județean Anticorupție Covasna din mun. Sfântu Gheorghe, strada Korosi Csoma Sandor nr. 16”, se arată în comunicatul de presă transmis redacției Observatorul de Covasna. 

Și IPJ Covasna a anunțat că, în perioada 22-27 mai a.c., are loc „Săptămâna prevenirii criminalității”, eveniment în cadrul căruia sunt intensificate activitățile informativ-preventive, în special în spațiul public, în vederea diseminării mesajelor de interes către un număr cât mai mare de beneficiari.

Sursa foto: Facebook/Direcția Generală Anticorupție

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.