SOCIAL 23 octombrie 2018

Din noiembrie, programări online la Policlinica Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 6246 vizualizări

Sistemul va fi implementat și în cabinetele medicilor de familie   

Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe va avea, de la 1 noiembrie, un sistem online de programare la cabinetele medicilor din Policlinică. De asemenea, tot în cursul lunii noiembrie, sistemul online va fi utilizat și de medicii de familie, care vor putea programa pacienții la medicii specialiști din cadrul spitalului județean.

Programările online se vor putea realiza folosind site-ul www.spitfog.ro.

„Începând cu 1 noiembrie anul curent pacienții se pot programa pentru consultații la policlinică și prin platforma spitalului, www.spitfog.ro. O să apară o căsuță care permite această programare. O să fie o programare real time (n.red. din engl., în timp real). Și pacienții și personalul spitalului văd aceleași ferestre libere la care pot fi făcute programările, pot să aleagă medicul, pot să aleagă intervalul orar în care doresc să se programeze”, a declarat luni, într-o conferință de presă, András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe.

Medicii de familie covăsneni își vor putea programa pacienții

Tot site-ul, însă o structură separată, va putea fi utilizat și medicii de familie covăsneni, care vor putea realiza la rândul lor programări ale pacienților la medicii specialiști din cadrul spitalului.  

„Tot de la începutul lunii următoare, deci tot din noiembrie, și noutatea față de alte spitale a acestei platforme de programare online și diferența față de alte spitale va fi prin faptul că printr-un modul subsidiar, separat, al acestei platforme online și medicul de familie poate să programeze direct, din cabinetul său pacientul tot în timp real. Și ei văd aceleași ferestre, aceleași posibilități ca și personalul spitalului care programează la ghișee. Acest lucru va trebui cerut de la medicul de familie. Noi punem gratuit la dispoziție medicilor de familie această posibilitate. Ei o să trebuiască să se logheze (n.red. din engl. să se înregistreze) la sistemul nostru într-o formă securizată, ținând cont și de GDPR, care este acum în vogă și în țara noastră, printr-o formă securizată în aplicația noastră și de acolo pot să se programeze la mai multe cabinete în măsura în care este cazul în diferite spețe”, a mai spus András-Nagy Róbert.

Totodată, spun reprezentanții spitalului, vor funcționa și mijloacele clasice de programare, adică personal, la ghișeul spitalului, dar și telefonic.

Implementarea sistemului de programări online vine ca soluție la problema timpului mare de așteptare în cazul programărilor la spitalul județean, mai punctează reprezentanții unității medicale, care spun că în loc să angajeze unul sau doi registratori s-a mers pe varianta îmbunătățirii tehnologiei. Costul implementării sistemului de programări online s-a ridicat la 1.000 de lei.

Numărul de consultații ce se programează într-un an la policlinică ajunge anual la aproximativ 100.000, arată statistica Spitalului Județean.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.