SOCIAL 1 martie 2019

Dăncilă și Dragnea s-au întâlnit cu reprezentanţii Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

de Iulia Drăghici - Taraș | 1182 vizualizări

O delegație a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) s-a întâlnit miercuri, 27 februarie, cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Scopul întâlnirii a fost prezentarea Scrisorii Deschise adoptată la întâlnirea reprezentanților comunităților românești din cele trei județe, care a avut loc la Sfântu Gheorghe, la sfârșitul lunii ianuarie.

„S-au prezentat, de asemenea, problemele prioritare ale românilor din județele menționate, pentru a căror rezolvare se impune sprijin din partea autorităților centrale de stat. Atât Prim Ministrul Viorica Dăncilă, cât și Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au luat act de problemele prezentate și au promis sprijin în soluționarea acestora. S-a convenit ca o serie de probleme punctuale din domeniul culturii, învățământului și al societății civile să fie dezbătute cu ocazia vizitelor în cele două județe ale miniștrilor de resort din Guvernul României”, arată un comunicat de presă, transmis joi redacției Observatorul de Covasna, de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Printre problemele enumerate în Scrisoarea Deschisă adresată Guvernului, Parlamentului și Președinției României de Forumul Civic se regăsesc, de exemplu, inechitatea privind distribuirea, în mod proporțional cu ponderea populației românești, a fondurilor alocate pentru proiecte culturale de către autoritățile locale, necesitatea reabilitării și modernizării școlilor, nevoia restaurării în regim de urgență a bisericilor ortodoxe din Brețcu și Vârghiș, întârzierile la finalizarea drumului județean Barcani (Sărămaș) – Valea Mare – Boroșneu Mare, inițiativele prea puține înspre dezvoltarea turismului rural și montan, lipsa acordării de facilități legale investitorilor care folosesc resurse locale sau chiar necesitatea regândirii administrative a țării ori „ruperea alianței cu UDMR, care nu urmărește decât propriile interese”, după cum se arată în textul acesteia.

Scrisoarea cuprinde 33 de puncte, împărțite în trei părți, intitulate: Propuneri pentru stoparea instaurării definitive a stării de co-suveranitate cu Ungaria a „ținutului secuiesc”, Propuneri pentru asigurarea dăinuirii românești în Arcul Intracarpatic și Propuneri pentru normalizarea conviețuirii interetnice în județele Covasna, Harghita și Mureș.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.