SOCIAL 14 februarie 2021

Cum să vă protejați apometrele de ger

de Iulia Drăghici - Taraș | 1091 vizualizări

Sfatul Operatorului Regional Gospodărie Comunală SA

Operatorul Regional Gospodărie Comunală SA, firma prestatoare a serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare în mai multe localități ale județului Covasna, a transmis duminică un mesaj către consumatori cu sfaturi utile pentru protejarea apometrelor de posibilele efecte ale gerului.  

Dragi consumatori! 

Vremea a scăzut brusc 20 grade, având în vedere frigul și pentru a preveni deteriorarea înghețului (n.red. deteriorarea cauzată de îngheț), verificați dacă apometrul instalat este echipat corespunzător cu protecție la îngheț și izolație. 

Perioada geroasă poate provoca daune serioase la contoarele de apă și instalațiile aferente montate pe branșamentul care deservește imobilul dumneavoastră, trebuie să aveți grijă să protejați apometrele de îngheț. După prognozele de meteo înghețurile vor continua. Nici acum nu este prea târziu să acoperiți apometrele și să izolați corect aparatele de măsurare a apei. 

Sfat: Acoperiți partea superioară a gurilor căminelor de apometru cu folie pentru a împiedica vântul să sufle prin fante în cămine. Apoi acoperiți bine cu un material termoizolant. Asigurați-vă că această izolație termică poate fi îndepărtată fără deteriorări de pe contoarele de apă. Protejarea ca sus menținut (n.red. menționată) este deosebit de importantă acolo unde nu există un consum regulat de apă”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook Közüzemek Rt - Gospodărie Comunală SA.

Tot din cauza frigului, lucrările anunțate pentru vineri pentru extinderea rețelei de apă în zona Buzaielor, care ar fi afectat furnizarea apei potabile în comuna Sita Buzăului și comuna Barcani, respectiv orașul Întorsura Buzăului - străzile Mihai Viteazul (nr.1 până la nr. 20), Libertății, Dumbravei, Eroilor, Zorilor, Răchitei și Cocori, s-au amânat până la o dată ulterioară.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.