SOCIAL 13 decembrie 2017

Cum demolăm corupția?

de Iulia Drăghici - Taraș | 1571 vizualizări

Răspunsul a fost dat de Serviciul Județean Anticorupție Covasna, printr-o amplă campanie de informare a covăsnenilor despre impactul acestui fenomen

Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Covasna împreună cu structurile M.A.I. din județul Covasna, poliție, pompieri, jandarmi, poliția de transporturi și stația CFR Sfântu Gheorghe, au desfășurat în perioada 8 – 11 decembrie a.c., o campanie de prevenire a corupţiei în rândul cetăţenilor pentru conştientizarea cauzelor și consecinţelor implicării în fapte de corupţie. Acțiunile s-au înscris sub sloganul  „Împreună demolăm corupția!”, acesta fiind și răspunsul la întrebarea din titlu.

Cu această ocazie, am dorit să readucem în atenția cetățenilor faptul că efectele corupției ne afectează pe toți deopotrivă. Ea slăbește democrația și statul de drept, generează încălcări ale drepturilor omului, erodează calitatea vieții și permite coexistența grupurilor de crimă organizată și a altor amenințări la siguranța cetățeanului.

Întotdeauna într-o infracțiune de corupție există cel puțin o persoană care corupe și o persoană care se lasă coruptă. Am dorit să reamintim cetățenilor că luarea de mită nu poate exista fără darea de mită și că ambele constituie infracțiuni. De aceea, atitudinea cetățenilor, în calitate de beneficiari ai serviciilor oferite de M.A.I. este foarte importantă. Prevenirea şi combaterea corupţiei depind în egală măsură şi de atitudinea cetățenilor și de reacția lor. Dacă nu se mai dă şpagă, atunci nu vor mai exista nici funcţionari corupţi. De aceea vrem să le transmitem cetățenilor că doar împreună putem să demolăm corupția!”, au punctat reprezentanții SJA Covasna în cadrul unei conferințe, dar și printr-un comunicat de presă.

Printre activitățile desfășurate în cadrul campaniei se numără acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la infracțiunile de corupție și importanța implicării lor în denunțarea acestor fapte, împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Covasna și Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna; în cadrul acestei campanii au fost distribuite pliante cu mesaje anticorupție către cetățenii cu care au intrat în contact lucrătorii acestor instituții, aflați în serviciu. Lucrătorii Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au distribuit pliantele inclusiv călătorilor din stația C.F.R. Sfântu Gheorghe și din trenurile ce au tranzitat județul.

De asemenea, cu sprijinul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna și a Stației C.F.R. Sfântu Gheorghe, începând cu data de 06.12.2017, pe ecranele existente în incinta stației C.F.R. rulează materiale video cu mesaje anticorupție aflate în derulare în campania națională de promovare instituțională a D.G.A.; aceste materiale video rulează și la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.

Campania a fost derulată în jurul datei de 9 decembrie, când Organizația Națiunilor Unite aniversează Ziua Internațională Anticorupție.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție în județ reamintesc cetățenilor că există o cale comunicare eficientă între lucrătorii acestei instituţii şi cetățenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupție de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, prin Linia Verde Anticorupţie - 0800.806.806, cu acces gratuit pentru toate reţelele de telefonie.

De asemenea, pot fi sesizate faptele de corupţie şi la numărul de telefon 0267.307.490  aparţinând  Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna, precum şi la adresa de e-mail covasna.dga@mai.gov.ro.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.