SOCIAL 14 decembrie 2021

Cruci pictate de copii, vândute în Catedrala din Întorsura Buzăului pentru un scop caritabil

de Iulia Drăghici - Taraș | 2106 vizualizări

S-au strâns 2.800 de lei; banii vor merge spre o familie cu un copil cu nevoi speciale 

Parohia Ortodoxă Întorsura Buzăului I, în parteneriat cu Asociația „Reuniunea Femeilor Ortodoxe” din Întorsura Buzăului și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, a desfășurat în această perioadă proiectul caritabil „Cu dragoste pentru tine, Nicolas!”. Suma de 2.800 de lei a fost strânsă din vânzarea unor cruci de lemn cu motive tradiționale, pictate de elevi, sub îndrumarea pictorului Marian Popica. 

Crucile au fost cumpărate de credincioșii care duminică, 12 decembrie, au fost prezenți la slujba din Catedrala din Întorsura Buzăului. 

Banii astfel strânși ajung la o familie greu încercată din zona Întorsurii Buzăului.

Prin acest proiect acordăm sprijin financiar unei familii cu un copil cu nevoi speciale. Astfel, elevii voluntari au pictat cruci de lemn cu motive tradiționale românești sub îndrumarea domnului pictor Marian Popica. Astăzi, după Sfânta Liturghie, aceste cruci pictate au fost valorificate și am obținut suma de 2.800 lei.

În continuare,  Asociația Reuniunea Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului  va acorda acestei familii o Bursă lunară de sprijin pentru tratament și cheltuieli de deplasare”, ne-a transmis președintele Asociației, preoteasa și profesoara Maria Popica. 

Tot aceasta ne-a precizat și că povestea acestei familii este una impresionantă, pentru că în ciuda greutăților, luptă ca Nicolas, care are autism, să ducă o viață normală, cu toate că participarea la ședințele de recuperare, de trei ori pe săptămână și transportul costă foarte mult. 

În ochii plini de lacrimi ai mamei se întrezărea iubire și nădejde. Prin aceasta îi arătăm că nu este singură și nu întâmplător am pictat crucile așezate în brad, simbol al renașterii”, ne-a mai împărtășit profesoara Maria Popica. 

Asociația „Reuniunea Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului” este renumită în zona Buzaielor pentru acțiunile de binefacere constante pe care le desfășoară. Organizația a fost înființată în urmă cu 9 ani în scopul sprijinirii și completării activității social filantropice a parohiilor din zona Buzaielor, precum și pentru promovarea și întărirea activităților culturale, religioase și tradiționale.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.