SOCIAL 10 aprilie 2019

Covăsnenii au donat 500 de kilograme de alimente

de Iulia Drăghici - Taraș | 1685 vizualizări

Fondul Permanent de Alimente funcționează din septembrie 2018

Oamenii necăjiți au nevoie de ajutor tot timpul anului, nu doar de sărbătorile religioase, din Crăciun în Paște. Pe acest considerent, Asociația „Izsák Művek” din Sfântu Gheorghe a înființat în septembrie 2018 Fondul Permanent de Alimente, iar ideea s-a dovedit a fi un succes. Până în aprilie a.c., au fost donate alimente și alte bunuri în cantitate totală de 500 de kilograme.

Pentru că inițiativa s-a dovedit a fi de succes, voluntarii nu vor organiza campanii separate pentru pachetele de Paște, ci vor utiliza în continuare bunurile donate de covăsneni, pe principiul „cumpără un produs un plus”, în Fondul Permanent de Alimente, derulat în câteva magazine din Sfântu Gheorghe.

„O parte vom dona Centrului de zi „Boldog Apor Vilmos” din Covasna, o parte pentru Casa pentru mame singure din Arcuș, iar o parte le vom oferi lui Kuti Katalin, care vizitează și ajută lunar în jur de 10 familii / persoane defavorizate din județ. Doamna organizează strângeri pe Facebook, merge cu mașina sa pe teren, face poze, ne dovedește că alimentele ajung unde trebuie”, ne-a declarat președintele Asociației, Izsák Arnold Róbert.

Acesta ne-a mai spus că din totalul donațiilor făcute de covăsneni, 98% constau în produse alimentare și restul în produse de curățenie, îngrijire și altele.

Unic reprezentant al județului într-un proiect al Ambasadei SUA

Pentru a le reaminti covăsnenilor de existența Fondului Permanent de Alimente, Asociaţia Izsák Művek s-a alăturat, şi în acest an, proiectului numit 4/4PentruPrieteni, fiind singurul partener din tot judeţul Covasna.

Astfel, în 4 aprilie, ei au colectat alimente greu perisabile în 3 magazine (partenere ale Fondului Permanent de Alimente).

„De ce 4/4PentruPrieteni? Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunității și ale voluntariatului, iar Statele Unite ale Americii sărbătoresc luna voluntariatului chiar în aprilie. Ziua de 4 nu este aleasă întâmplător pentru că pe 4/4/2019 comemorăm 51 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr. și onorăm moștenirea incredibilă lăsată de acesta. Creat în memoria lui, proiectul 4/4PentruPrieteni își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei”, au scris pe Facebook reprezentanții asociației, punctând că evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

În urma acestei acțiuni, voluntarii care au participat au primit din partea organizatorilor diplome, brățări și stickere.

„În funcție de disponibilitatea voluntarilor, dorim să mai strângem alimente înainte de sărbătorile Pascale, dar aceste strângeri vor fi organizate doar în cadrul Fondului Permanent de Alimente, deci nu vom avea ceva specific”, ne-a mai spus Izsák Arnold Róbert.

Fondul Permanent de Alimente este prezent în următoarele magazine din Sfântu Gheorghe: KOVAMAT (str. Benedek Elek), MIMY ZUP (vis-á-vis de str. Ciucului), BANI MARKET (Piața Mihai Viteazul), BANI MARKET (la semafoare, lângă Farmacia Richter) și FOODAPEST (vis-á-vis de Gosp Com / spre Piaţa agroalimentară).

Cei care doresc informații legate de această asociație și chiar să devină voluntari, pot să îi contacteze pe reprezentanți pe pagina de Facebook - Asociaţia Izsák Művek Egyesület.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.