SOCIAL 28 iulie 2020

Covăsnenii, aproape ireproșabili în controalele anti-COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 1980 vizualizări

Din 243 de persoane verificate, 4 au primit avertismente, iar din 54 de agenți economici verificați, unul a fost amendat 

Amplele controale realizate de oamenii legii în ultimele 24 de ore pentru combaterea răspândirii noului coronavirus nu s-au lăsat cu mari „pagube” pentru buzunarele covăsnenilor, arată în bilanțul prezentat luni, 27 iulie, de Prefectura Covasna. Autoritățile aproape că nu au avut nimic să le reproșeze celor 243 de persoane verificate și nici în rândul agenților economici nu au fost mari probleme depistate.  

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, structurile teritoriale ale M.A.I., alături de reprezentanți ai ANPC, au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost în principal de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare. Astfel au fost  executate un nr. de 5 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 91 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloace de transport public în comun.

În executarea misiunilor au fost utilizate 26 de mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse,  243 de persoane. S-au verificat 54 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, cu 54 de obiective/locații verificate.

Pe durata acestor activități, au fost identificate 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au fost sancționate în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu avertisment. 

De asemenea, a fost identificată o persoană care nu a respectat prevederile legale de natură economică, motiv pentru care a fost sancționată cu amendă în sumă de 5.000 de lei”, arată bilanțul Prefecturii Covasna, publicat luni, 27 iulie. 

În completare, o informare a Jandarmeriei Covasna, arată că „jandarmii covăsneni, alături de polițiștii din I.P.J. Covasna au desfășurat acțiuni preventive în municipiul Sfântu Gheorghe, dar și localitățile Valea Crișului, Reci, Șugaș Băi și Vârghiș, verificând respectarea regulilor impuse pentru limitarea răspândirii acestui virus atât în centrele comerciale din municipiu, cât și în localitățile mai sus menționate.

În același timp am continuat distribuirea unor pliante cu sfaturi legat de prevenirea infectării cu acest virus, urmărind reducerea numărului îmbolnăvirilor în rândul tuturor.

Jandarmii montani au asigurat ordinea și siguranța publică cu ocazia raliului organizat la Șugaș Băi și patrulare în zona de responsabilitate asigurând respectarea normelor legale în vigoare la nivelul localităților respective.

Nu în ultimul rând, au fost aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale: 10 amenzi în valoare totală de 2000 lei – legea 61/1991 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și 6 avertismente – legea 55/2020 pentru nerespectarea regulilor privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2”. 

Sursa foto: Facebook/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.