SOCIAL 9 octombrie 2019

Covasna, parte din „Galaxia” cu „Un milion de stele pentru nevoiași”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1298 vizualizări

Cel mai amplu gest de solidaritate se organizează în două localități din județ  

Sfântu Gheorghe și Brețcu se regăsesc printre localitățile din țară care vor lua parte la evenimentul „Un milion de stele pentru nevoiași”, coordonat de organizația Caritas. Acțiunile vor avea loc vineri, 11 octombrie, de la ora 18:00. 

Piața Libertății din reședința de județ, dar și Piața Bisericii din Brețcu vor fi gazdele de anul acesta ale acțiunii care dorește să aprindă candelele solidarității, în cel mai amplu gest dedicat persoanelor nevoiașe – Un milion de stele pentru nevoiași. 

Activitatea cuprinde și o componentă de donații. Banii astfel dăruiți vor fi folosiți local, în sprijinul celor care sunt în grija organizației Caritas. 

Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. Acțiunea oferă oportunitate oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie”, transmite Caritas printr-un comunicat de presă. 

Pe lângă Sfântu Gheorghe și Brețcu, acțiunea mai are loc în alte 9 locații: Miercurea Ciuc în Piața Majláth Gusztáv Károly (orele 17:00), Gheorgheni în fața Casei de Cultură (orele 17:00), Tîrgu-Mureş în Piaţa Teatrului (orele 18:00), Odorheiu Secuiesc în Piața Dávid Ferenc (orele 18:00), Sângeorgiu de Mureș în Piața Sfântu Gheorghe (orele 18:00), Sovata Băi - Praid în faţa Casei de Cultură Petőfi Sándor (orele 18:00) în organizarea elevilor de la Şcoala Gimnazială Áprily Lajos, Petroșani în Centrul Civic (orele 18:00), Joseni în P-ța István Pap, în data de 18 octombrie (orele 17:00). 

La acțiunea de anul trecut au luat parte peste 3.600 de participanți. Aceștia au donat în total 32.626 de lei. Banii au fost utilizați pentru achiziționarea de pachete cu alimente, care au ajuns la peste 600 de familii și vârstnici nevoiași în Ajunul Crăciunului.

Această acţiune a avut loc prima dată în 1998 în Franţa. În prezent, în eveniment sunt implicate Caritas Europa, Caritas Internationalis şi organizaţiile Caritas din mai multe ţări, printre care şi din România. 

Scopul unui astfel de eveniment a fost dintotdeauna cel de a sensibiliza şi de a încuraja comportamentul filantropic faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie. 

 „Să arătăm că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri! Împreună putem ajuta și acum”, mai transmit organizatorii. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.