Copiii români și maghiari se joacă din nou împreună
Proiectul NOIMI a fost reluat printr-un eveniment derulat alături de școlile „Váradi József” și Colegiul Național „Mihai Viteazul”
Proiectul NOIMI a revenit joi, 15 noiembrie a.c., după o scurtă pauză, în viețile copiilor și părinților români și maghiari de la de la școlile „Váradi József” și Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.
„NOIMI a fost resuscitat și a luat avânt în momentul în care Alexandru Andrei a hotărât să se alăture echipei și să promoveze proiectul în școli. Profesoarele cu care a luat legătura au arătat interes și astfel proiectul NOIMI pare să înceapă o nouă viață. Mai mulți părinți si cadre didactice și-au anunțat intenția de participare, noi mulțumindu-le pe această cale că susțin o societate deschisă si tolerantă, în speranța că vom reuși să facem față cererii și să împrietenim astfel cât mai mulți copii români cu copii maghiari! În continuare, căutăm surse de finanțare pentru a ne asigura continuitatea și, de asemenea, căutăm persoane interesate să facă parte din echipa de animație bilingvă, noi asigurând gratuit trainingul și materialele utilizate la joacă.
Persoanele interesate să ne sprijine sau care doresc să ni se alăture, pot lua legătura cu noi pe mail: aac_ro@yahoo.com sau annamariaopra@yahoo.com.
Vă mulțumim că ne urmăriți și sperăm să avem ocazia să ne jucăm / játszunk împreună / együtt!”, ne-a transmis unul dintre coordonatorii proiectului, Anna Maria Popa.
Proiectul NOIMI, care își propune să spargă barierele lingvistice între copiii români și maghiari din județul Covasna, s-a născut în luna mai a acestui an, după o idee a artistului Marius Popa preluată și conceptualizată ulterior de soția sa, Anna Maria Popa. Prima reușită a proiectului a fost obținerea finanțării de la Primărie și implementarea lui cu ocazia zilei de 1 Iunie, într-un eveniment derulat în aer liber în Piața Centrală a reședinței de județ.
„La reușita evenimentului de Ziua Copilului a contribuit mult colaborarea cu actrița Alexandrina Ioana Costea. Foarte importante au fost sponsorizarea primită de la compania MultiNR și parteneriatul cu Teatrul Andrei Mureșanu. Din păcate, după acest eveniment reușit, proiectul a luat o pauză deoarece nu s-au mai găsit alte finanțări, pe timpul verii neexistând niciun alt parteneriat”, a mai punctat Anna Maria Popa.