SOCIAL 12 aprilie 2021

Consiliul Județean va lansa un demers de consultare a tinerilor covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 617 vizualizări

Consiliul Județean Covasna va lansa săptămâna aceasta un demers de consultare a tinerilor din județ. Pe baza răspunsurilor, autoritățile vor constitui strategia de tineret la nivel județean, a declarat vineri  vicepreședintele CJ Covasna, Jakab István Barna. Sondajul se va fi aplica online.  

„Bazat pe succesul consultației din orașele Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, ne-am gândit, împreună cu domnul președinte Tamás Sándor că ar fi bine ca aceasta să fie aplicată în tot județul Covasna. Am vrea să întrebăm și tinerii și din mediul rural, dar și din alte orașe din județul Covasna, să ne spună părerea. Bazat pe această consultare vom face un plan de acțiune pentru tineret și vom implementa așa cum încearcă să facă și orașul (n.red. Sfântu Gheorghe). (...) Am vorbit de mai multe ori cu domnul Tamás Sándor și tot timpul ne punem această întrebare, și e bine să ne punem această întrebare: noi muncim, Consiliul Județean muncește, dar pentru cine? Dacă tinerii nu sunt aici, dacă nu investim în tineri, atunci lucrăm degeaba”, a spus Jakab István Barna, vineri, la conferința de presă la care a fost prezent și ministrul Tineretului și Sportului, Novák Eduárd. 

Ulterior, acesta ne-a spus că demersul va debuta cât mai curând, chiar din această săptămână. 

Ca să știm ce să facem pentru tineri, trebuie să știm nevoile tinerilor mai întâi. Practic, despre asta e vorba: să le știm nevoile și după aia să acționăm în așa fel încât să le fie bine lor. Pentru că noi suntem în poziția asta în care suntem, să facem ceva pentru ei”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Covasna. 

La Sfântu Gheorghe, consultarea online care i-a vizat pe tinerii cu vârste între 14 și 35 de ani s-a derulat în perioada 4 – 29 ianuarie. A urmat apoi și o analiză de tip focus grup, iar în urma rezultatelor, autoritățile locale au propus proiecte care să fie cuprinse în bugetul pe anul în curs. Printre acestea este și cel prin care se oferă unui număr de 500 de tineri câte 50 de euro lunar, pentru plata chiriei, ajutându-i astfel să devină independenți de părinți. Pe lângă subvenția la chirie, tot în sprijinul tinerilor, Primăria Sfântu Gheorghe va înființa un Birou pentru Tineret și va constitui și un forum al tinerilor, care se va numi Parlamentul Tinerilor, în scopul de a facilita comunicarea cu autoritățile.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.