SOCIAL 21 octombrie 2019

Concert și ciocolată, pentru copiii români, maghiari și romi

de Iulia Drăghici - Taraș | 797 vizualizări

Fundația Creștină Diakonia îi răsfață începând de luni, 21 octombrie, pe copiii din Școlile „Nicolae Colan” și „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe cu evenimentul „Concert și ciocolată”. Activitatea îl are ca invitat pe multi-premiatul pianist Szőcs Botond. 

Acest spectacol ludic și interactiv îi va introduce pe copii în elementele de bază ale muzicii clasice. Pianistul Szőcs Botond, voluntar al Fundației Creștine Diakonia – Servicii Destinate Familiei și Copiilor, va cânta la pian și va vorbi despre importanța și dragostea lui pentru muzică. Cu propria-i poveste de viață, îi va inspira pe copii să lucreze cu exactitate și să asculte muzică clasică. (...) Botond le va vorbi copiilor pe limba lor, dezvăluind povestea muzicii pe care au ascultat-o. Prin spectacolele sale, îi apropie atât pe cei mici, cât și pe cei mari, de muzica clasică, și astfel vor afla despre perioadele muzicii și stilurile muzicale care au apărut de-a lungul timpului”, transmit organizatorii evenimentului, prin intermediul informării de presă transmise redacției Observatorul de Covasna. 

„Concert și ciocolată” face parte dintr-o activitate deja devenită tradiție a Fundației Diakonia și are ca scop să îi învețe pe copii și tineri frumusețea și valoarea muzicii clasice, dar și importanța voluntariatului. 

Programul este parte din proiectul „Școală după Școală”, care în octombrie a intrat în al nouălea an de funcționare. Anul școlar 2019/2020 aduce acest proiect în localitățile Sfântu Gheorghe, Arcuș, Covasna, Zăbala, Cernat, Valea Crișului, Poian și Târgu Secuiesc, cu un număr de 400 de beneficiari, elevi români, maghiari și romi. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.