SOCIAL 13 august 2021

Comuna Valea Mare și-a găsit medic de familie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1241 vizualizări

Activitatea va începe de la 1 septembrie; până atunci se modernizează cabinetul 

Autoritățile din Valea Mare anunță că, după mai bine de șase luni, s-a încheiat căutarea și că, de la 1 septembrie, un medic de familie va începe activitatea aici. Acesta va avea program de două ori pe săptămână. 

După multe și grele căutări am reușit să găsim medic de familie. Cabinetul medical a intrat în renovare totală, iar d-na Doctor a rezolvat toate actele cu DSP-ul și Casa de Asigurări și va veni de două ori pe săptămână în localitatea noastră, mai exact marți și joi, începând cu data de 01.09.2021.

Doamna se numește Despa Oana, este din Orș. Întorsura Buzăului, iar după întâlnirile și discuțiile pe care le-am avut deja cu dânsa, suntem convinși că o să ne înțelegem bine și o să colaborăm frumos și benefic, pentru toți cetățenii Comunei Valea Mare și de ce nu și cei din împrejurimi!”, au anunțat autoritățile locale pe pagina de Facebook „Primăria Valea Mare”. 

Lucrările care se derulează în prezent la dispensarul care se află lângă primărie sunt de reparații și modernizare, inclusiv schimbarea gresiei și faianței, montare de rigips, uși și multe altele. De asemenea, se va cumpăra mobilier nou, frigider, imprimante, laptop, linoleum medicinal pe jos și bănci pentru sala de așteptare, ne-a spus primarul Bogdan Marin. 

Costurile sunt acoperite din bugetul local și  se vor ridica la aproximativ 52.000 de lei, ne-a spus edilul, cu precizarea că în perioada următoare autoritatea locală va încerca să obțină fonduri prin programul de sprijin al Consiliului Județean Covasna, deschis chiar în acest scop. 

Este de precizat și că lucrările la cabinetul medical au fost inițiate de autoritățile locale, iar achizițiile s-au făcut cu sfatul medicului care va folosi spațiul. 

Autoritățile din Valea Mare au început din martie a.c. să caute un medic care să vină în ajutorul locuitorilor comunei-sat, după ce din 1 aprilie s-a pensionat doctorul de până atunci. 

Problema medicilor de familie, care sunt tot mai greu de găsit, nu este una care a afectat exclusiv comuna Valea Mare, ci sunt situații similare și la nivel de județ, ori chiar la nivel național. 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a făcut o analiză în urmă cu doi ani, prin care arăta că asistența medicală primară în județul Covasna era asigurată de 98 medici de familie titulari, din care 55 în mediul urban, iar 43 în mediul rural, ocazie cu care s-a subliniat că vârsta medie a medicilor de familie este mare, iar în curând și în mediul urban, se va resimți lipsa lor, nu doar în rural.   

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.