SOCIAL 27 iulie 2022

Comuna mică, dar cu suflete mari: donații de 13.500 de lei pentru ajutorarea unei familii din Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 859 vizualizări

Comunitatea din Valea Mare a strâns 13.500 de lei pentru ajutorarea familiei a cărei locuință a fost distrusă de un incendiu la începutul acestei luni. Edilul comunei a transmis că a predat banii către destinatari și s-a declarat mândru de implicarea de care au dat dovadă oamenii. 

Azi am predat familiei Macoș Gheorghe, familie greu încercată de incendiul de acum câteva săptămâni, banii strânși de la cetățenii comunei noastre și nu numai, prin intermediul Primăriei comunei Valea Mare.

S-a adunat suma de 13.500 lei, o sumă destul de frumoasă, ținând cont că Valea Mare este o comună mică, a tot participat la astfel de acțiuni și mulți dintre cetățenii noștri le-au dat direct dumnealor donațiile.

Mulțumim tuturor vălenilor și cetățenilor comunelor învecinate, care au luat parte la această acțiune caritabilă.

Contează mult să știm că nu suntem singuri în asemenea momente grele și da, vă promitem că nu sunteți singuri, Comuna Valea Mare este o comună din ce în ce mai unită, cu oameni harnici, săritori, care se mobilizează exemplar și se ajută în caz de nevoie, iar Primăria și Consiliul Local fac echipă doar pentru și în folosul dumneavoastră, contați oricând pe noi.

Lista cu persoanele și sumele care s-au donat o predăm familiei, iar promisiunea cu acel „Panou de onoare” rămâne valabilă, acel colțișor al faptelor bune se va regăsi în proiectul de renovare al Primăriei.

Vă îndemnăm și vă rugăm încă odată să vă faceți asigurări pentru locuințe, este o sumă mult prea mică în comparație cu ce puteți pierde într-o clipă”, a transmis primarul Bogdan Marin printr-o postare publicată pe pagina de Facebook a Primăriei Comunei Valea Mare. 

Incendiul din 6 iulie din Valea Mare a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurt circuit electric. A ars casa de locuit din lemn în totalitate pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Pompierii au luptat mai bine de cinci ore cu flăcările care au cuprins casa și prezentau pericol de extindere și spre proprietățile învecinate. Apelul de ajutorare al autorităților a venit la scurt timp de la nenorocire. 

Locuitorii comunei Valea Mare sunt deja renumiți pentru acțiunile umanitare pe care le organizează. Comunitatea s-a unit și după incendiul care a avut loc la începutul anului în Comandău. Atunci oamenii de aici au donat aproape 10.000 de lei, precum şi numeroase pachete cu haine, alimente şi jucării.

Un apel similar cu cel de acum a fost lansat și în august 2021, când autoritățile au invitat localnicii să dea o mână de ajutor unui consătean greu încercat de soartă, după ce șura și grajdul i-au fost cuprinse de flăcări. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.