SOCIAL 31 ianuarie 2023

Cinci cetățeni ucraineni au mai rămas în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 641 vizualizări

Gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări, puse la dispoziția cetățenilor ucraineni veniți în România după izbucnirea războiului din țara lor, este de 41,1%, informează autoritățile centrale. La nivel județean, doar cinci persoane mai sunt cazate în spații puse la dispoziție de stat. Toate sunt la Târgu Secuiesc. 

Mai concret, potrivit ISU Covasna, este vorba despre trei femei și doi copii (băieți). Toți cinci sunt cazați la Hostel Sport. 

Inspectoratul General Pentru Imigrări a informat luni că, în ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România.

Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18 martie 2022 și până în prezent, au fost emise 110.834 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 20 fiind acordate în ultimele 24 de ore. 

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,1%”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna. 

În 24 februarie se împlinește un an de când Rusia a pornit conflictul armat în Ucraina. 

În martie 2022, autoritățile din județul Covasna informau că au pregătit pentru cazarea gratuită a refugiaților din Ucraina aproape 400 de locuri. Spre finele aceleiași luni, 30 de persoane au solicitat și primit găzduire aici. În aprilie, o femeie în vârstă de 23 de ani din Ucraina, refugiată la Sfântu Gheorghe, a născut un băiețel la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna. În iunie, în evidențele autorităților figurau 17 persoane și se remarca o scădere. 

Între timp, din păcate, războiul continuă, cu prea multe destine marcate de trauma conflictului armat și pierderi de vieți omenești și de o parte, și de cealaltă a baricadei. 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.