SOCIAL 9 decembrie 2022

Christmas Challenge, concursul care aduce împreună elevii, pentru o cauză nobilă

de Diana Pantelimon | 614 vizualizări

Serviciul de Ajutor Maltez România (SAMR), filiala Sfântu Gheorghe, organizează, pentru a treia oară, concursul dedicat elevilor din Sfântu Gheorghe, „Christmas Challenge! Let’s win together!” (n.red. „Provocarea de Crăciun! Să câștigăm împreună!”). Este vorba despre o campanie umanitară în care elevii tuturor școlilor se întrec în colectarea cât mai multor cadouri pentru copiii nevoiași sau defavorizați. Interesul elevilor pentru această cauză crește de la an la an.

Apelul umanitar se adresează, în primul rând, școlarilor din Sfântu Gheorghe. Se pot înscrie elevii din clasele 0-4, 5-6, 7-8, 9-10 și 11-12, iar din fiecare categorie se va alege o clasă câștigătoare. Condiția principală pentru a participa este de a pregăti și a colecta minim atâtea cutii cu cadouri cât jumătate +1 din membrii unei clase.

Pachetele pot conține rechizite școlare, produse de igienă, haine și dulciuri, însă nimic perisabil. Se recomandă a se indica pe cutie vârsta și genul copilului căruia îi este dedicat cadoul, sau cel puțin grupa de vârstă în următoarea clasificare: 0-3 ani, 4-7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani.

Primul termen de predare a cadourilor către voluntarii SAMR a fost ieri, 8 decembrie a.c., când s-au strâns aproximativ 40 de cadouri. 

Al doilea termen va fi pe 15 decembrie. Între orele 17.00-19.00, la punctele de colectare din oraș (la scena de piatră din centru, în fața magazinului Bertis din cartierul Simeria și în fața magazinului Amigo din cartierul Lenin), elevii se mai pot înscrie în concurs și pot preda apoi cadourile.

Înscrierile se vor face la fața locului, unde se vor specifica numele școlii, clasa, numărul de pachete, numele și numărul de telefon ale persoanei de contact (de preferat, învățătorul sau dirigintele clasei).

Desemnarea câștigătorilor la cele cinci categorii va avea loc pe 16 decembrie, ora 17.00. Premiul constă în câte o zi de team building pentru toate cele cinci clase câștigătoare, care promite multă distracție și experiențe de neuitat.

„Oferim câte o zi de team building cu activități de dimineața până seara pentru 5 clase, care strâng cele mai multe pachete“, a declarat, pentru Observatorul de Covasna-CovasnaMedia.ro, Székely Róbert, reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe, la o discuție în vară, pe acest subiect.

„Merită să concurezi și anul acesta, dar să nu uităm scopul nostru principal, acela de a face mai frumoase vacanțele multor copii nevoiași! Urăm concurenților o colectă productivă! Let’s win together again!”, este mesajul organizatorilor pe pagina de Facebook a evenimentului.

Donațiile se pot face și individual, la sediul SAMR din strada Pescarilor nr. 34/B.

Pe parcursul anului trecut, SAMR Sfântu Gheorghe a reușit să strângă aproape 1.000 de cutii cu cadouri, „care au adus și mai mult de o mie de zâmbete familiilor nevoiașe din jurul nostru”, potrivit reprezentanților asociației. 

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este o asociaţie non-profit cu sediul central la Cluj-Napoca. De 30 de ani, prin intermediul a 17 filiale şi sucursale în ţară, derulează programe în beneficiul celor aflaţi în nevoie – vârstnici, bolnavi, persoane cu dizabilităti şi alte grupuri vulnerabile. Peste 1.200 de voluntari se implică în mod constant pentru a-i ajuta să ducă o viaţă demnă, fără distincţie de etnie, religie, sex sau apartenenţă politică, potrivit maltez.ro.

Sursa foto: Facebook/Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgy - SAMR Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.