SOCIAL 5 iunie 2019

Cheltuielile de funcționare ale Spitalului Județean, acoperite cu fonduri de la CJ

de Iulia Drăghici - Taraș | 789 vizualizări

Președintele Consiliului Județean a anunțat și că funcția de director medical va fi scoasă la concurs

Consiliul Județean Covasna a votat, în cea mai recentă ședință, suplimentarea bugetului Spitalului Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” cu un milion de lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare, a anunțat marți Tamás Sándor. În același context, liderul CJ a punctat că se vor achita și restanțele pentru personalul spitalului în ceea ce privește indemnizația de hrană. Nu în ultimul rând, acesta a făcut public faptul că funcția de director medical, ocupată până la 1 iunie de medicul Antal Almos, va fi scoasă la concurs.

„Am acordat un milion de lei, în ultima ședință de Consiliu Județean, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare a Spitalului Județean de Urgență. Spitalul a ajuns în această situație din cauza inexistenței unui contract pe nivel național cu Casa de Asigurări de Sănătate, care ar prevedea și finanțarea cheltuielilor provenite din majorări de salariu pe anul 2019. Pe nivel național, pentru 2017 și 2018 a fost prevăzută pe plan legislativ această sumă, din partea CAS, către spitale, dar pentru anul 2019 nu este prevăzut. Este o problemă pe nivel național. (...) Am venit în sprijinul spitalului, dar rezolvarea cade în sarcina Guvernului. (...) Sistemul de sănătate este prioritate zero pentru noi. Nu putem și nu o să îl lăsăm neacoperit, dar problema trebuie rezolvată de la Guvern”, a declarat președintele Consiliului Județean marți, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat și că restanțe sunt în mare parte la furnizorii de medicamente și de alte ustensile.

„Era o restanță enormă. De peste 90 de zile deja”, a explicat Tamás Sándor.

Totodată, acesta a ținut să transmită că și indemnizația de hrană pentru angajați va fi acoperită cu sprijinul Consiliului Județean.

„Aș vrea să asigur angajații noștri, pentru că foarte mulți m-au contactat și pe mine, că am discutat cu domnul manager al spitalului, Andras Nagy Robert, și am căzut de acord că până la sfârșitul anului o să rectificăm și o să găsim soluția să fie plătită și această indemnizație”, a declarat liderul CJ Covasna.

Funcția de director medical este vacantă

În ceea ce privește vestea că funcția de director medical este în prezent vacantă, Tamás Sándor a precizat că încetarea colaborării cu doctorul Antal Almos s-a făcut la solicitarea medicului, care își va continua însă activitatea în spital, a punctat liderul CJ.

„Îi mulțumesc domnului doctor Antal Almos pentru munca de director medical, pentru că activitatea de medic o să continue. A fost director medical 9 ani de zile, de la preluarea spitalului de către Consiliul Județean Covasna, din 2010. Urmează să fie scoasă la concurs poziția de director medical”, a mai spus Tamás Sándor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.