SOCIAL 4 mai 2023

Centrul de primă urgență din Barcani a ajutat peste 200 de persoane, aflate la nevoie, în prima lună de activitate

de David Leonard Bularca | 4835 vizualizări

Centrul de primă urgență de la Barcani se dovedește că era o necesitate pentru oamenii din zonă. În prima lună de activitate, peste 200 de persoane au apelat la serviciile centrului, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul din Barcani, Nicolae Pastor. 

Numărul persoanelor care se prezintă la centrul de primă urgență din Barcani a depășit până și așteptările autorităților. 

„Centrul funcționează destul de bine, iar, de la zi la zi, observ că trendul este ascendent. Aș putea spune că la acest moment este peste așteptările prognozate de noi”, a declarat Nicolae Pastor. 

Primarul spune că numărul celor care apelează la serviciile centrului arată și faptul că oamenii au încredere în medicii și asistenții medicali care lucrează la Barcani.

„În luna aprilie, au fost peste 200 de pacienți. Simțim faptul că încet-încet se prinde încredere în experiența medicilor specialiști, dar și a asistenților”, spune primarul. 

La centrul de primă urgență nou înființat au apelat și persoane din alte localități, afirmă Nicolae Pastor.

„Am observat și persoane din alte localități că vin, ceea ce e un lucru mare pentru noi. Pe această cale, le mulțumesc medicilor și asistenților pentru amabilitate, dar și pentru implicare, în fiecare caz în parte”, a mai spus primarul. 

La Barcani urmează să fie deschise, în perioada următoare, și cabinete de ginecologie și endocrinologie, ne-a spus primarul, Nicolae Pastor. 

Centrul de primă urgență de la Barcani a fost inaugurat luna trecută, în 3 aprilie. Programul de funcționare a fost stabilit în zilele de luni până vineri, de la 15:00 la 8:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică programul este non-stop. Doctorița de familie Raluca Anton, care are cabinet și la Întorsura Buzăului, este coordonatorul centrului. 

Plata angajaților centrului (opt medici și 14 asistenți medicali) este asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), deci nu implică costuri pentru bugetul local al comunei. În total, costurile pentru înființarea acestui centru la Barcani s-au ridicat la aproximativ 34.000 de lei (15.000 de lei pentru aparatura de bază; 10.000 de lei investiți de coordonatoarea centrului și aproximativ 9.000 de lei pentru pregătirea spațiului).

Sursa foto: Nicolae Pastor

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.