ACTUALITATE 3 aprilie 2023

Urgențele medicale pot fi tratate, de luni, și la Barcani

de David Leonard Bularca | 757 vizualizări

Autoritățile locale din Barcani au reușit înființarea unui centru de primă urgență în localitate. Inaugurarea centrului are loc luni, 3 aprilie. Programul de funcționare a fost stabilit în zilele de luni până vineri, de la 15:00 la 8:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică programul este non-stop. Doctorița de familie Raluca Anton, care are cabinet și la Întorsura Buzăului, este coordonatorul centrului, a anunțat primarul, Nicolae Pastor, pe Facebook. 

Plata angajaților centrului (opt medici și 14 asistenți medicali) este asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), deci nu implică costuri pentru bugetul local al comunei, a spus, pentru redacția noastră, edilul. 

„Centru de primă urgență acum și la Barcani! După foarte multe eforturi, reușim să deschidem acest centru de permanență în cadrul dispensarului medical uman Barcani. Centrul este echipat cu aparatura și medicația necesară, dar cel mai important aspect este echipa de medici specialiști si asistenți medicali. 8 medici și 14 asistenți cu experiență vor efectua gărzi în fiecare zi după următorul program: 

Luni - Vineri 15.00-8.00

Sâmbătă - Duminică, permanența este asigurată 24h”, a anunțat, pe contul său de Facebook, primarul, Nicolae Pastor. 

El a precizat că autoritățile au primit sprijin din partea medicilor și a altor instituții județene pentru realizarea acestui centru atât de necesar pentru comunitatea bărcăneană. 

„Începuturile acestui proiect au fost susținute de Marcela Onea, iar pe această cale îi mulțumesc că a reușit să convingă să vină la Barcani medici specialiști și asistenți medicali generali care activează în cadrul SAJ (Ambulanță Brașov) sau UPU.

Dr. Raluca Anton (medic coordonator) a continuat cu întregirea echipei, dar și cu documentațiile ce au fost depuse la DSP și CAS. În toate demersurile, am fost sprijiniți de DSP și CAS Covasna, cărora le mulțumim pentru promptitudine”, a punctat Nicolae Pastor. 

Primarul spune că acesta este al doilea centru de permanență deschis în județul Covasna. 

„Pentru a se deschide la Barcani (al doilea centru de permanență din județul Covasna), le suntem recunoscători și primarilor din Sita Buzăului, Zagon și Valea Mare pentru acordul dat în vederea arondării celor 3 localități la acest centru. Vă așteptăm ori de câte ori aveți o problemă sau chiar nevoie de primă urgență”, a mai transmis acesta.

În total, costurile pentru înființarea acestui centru la Barcani s-au ridicat la aproximativ 34.000 de lei (15.000 de lei pentru aparatura de bază; 10.000 de lei investiți de coordonatoarea centrului și aproximativ 9.000 de lei pentru pregătirea spațiului), a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Nicolae Pastor. El a mai precizat și că pentru autoritățile locale nu vor fi costuri lunare, pentru că acestea vor fi suportate de coordonatoarea centrului. 

Sursa foto: Nicolae Pastor/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.