SOCIAL 3 noiembrie 2022

Cei mai inimoși covăsneni, așteptați să ia parte la un eveniment special

de Iulia Drăghici - Taraș | 778 vizualizări

Locuitorii orașului Covasna au o nouă șansă de a arăta lumii întregi că au sânge nobil, dar și că sunt oameni cu inimi mari. O nouă acțiune de donare de sânge este în curs de organizare. Se dorește ca gestul să devină o sărbătoare specială, pentru că este vizată cu această ocazie și celebrarea Zilei Internaționale a Voluntariatului. 

Înscrierea pentru a participa la această acțiune este deschisă până în 29 noiembrie și este nevoie de cel puțin 20 de persoane pentru ca evenimentul de donare de sânge să aibă loc pe 5 decembrie, de Ziua Internațională a Voluntariatului. 

Dacă suntem 20-25 de persoane, atunci facem. Dacă nu, amânăm pe ianuarie. (...) Prin această acțiune de donare de sânge, fiecare face un gest nobil, pentru că își ajută seamănul, dar în același timp are și efecte benefice pentru sănătatea lui și primește și niște stimulente financiare, ba de la primărie, ba de la Centrul de Transfuzie. Eu zic așa: a dona sânge este un gest nobil. Vă spun sincer, dacă mi-ar permite starea de sănătate și eu aș dona, fără nici un fel de problemă. Eu sunt specialist în recuperare medicală, dar lucrez și la Urgențe, pe gărzi, pe de toate și spun ca doctor faptul că donarea de sânge nu face decât bine și îți mai ajuți și semenii. Eu pe oamenii aceia pe care îi văd că donează sânge, vă spun, îi stimez mult mai mult”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, coordonatorul local al programului, directorul medical al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din orașul Covasna, dr. Nicolae Enea. 

Înscrierile se înregistrează la Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriei, cu sediul aproape de casa mică de cultură. Dacă vor fi suficienți participanți, donarea va avea loc în 5 decembrie, în sala mare de sport a Spitalului Orășenesc Covasna. 

Este util de știut că locuitorii orașului Covasna care donează sânge au parte, datorită unui proiect al Consiliului Local, de o serie de stimulente suplimentare: gratuități la pârtia de schi, la patinoar și bazele sportive, precum și la spectacolele organizate în cadrul Centrului Cultural Covasna. 

Toate acestea vin pe lângă beneficiile oferite de Centrul de Transfuzii, adică un set gratuit de analize de sânge, bonuri de masă și altele. 

Prima acțiune de donare de sânge organizată după adoptarea hotărârii de CL care a vizat înființarea punctului de donare de sânge din orașul Covasna, respectiv acordul privind oferirea de beneficii, a avut loc la finele lunii septembrie. Atunci, 45 de persoane din cele 50 înscrise au fost declarate eligibile și au donat sânge. 

Sursa foto: Facebook/Nicolae Enea 

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.